Marianne Besselink. Foto: Wilfred Chevalking
Marianne Besselink. Foto: Wilfred Chevalking

Marianne Besselink nieuwe voorzitter Zone.college

Onderwijs

DOETINCHEM/VORDEN - Per 1 januari 2024 wordt Marianne Besselink voorzitter College van Bestuur van Zone.college. Samen met Berend Pastoor vormt zij het College van Bestuur.

Zone.college biedt eigenzinnig, praktijk-rijk en vooruitstrevend groen onderwijs met persoonlijke aandacht voor vmbo-leerlingen, mbo-studenten en medewerkers in de groene sector. Met meer dan 7500 leerlingen/studenten en 1000 medewerkers zijn zij de grootste groene opleider van Oost-Nederland. 

Bestuurlijke ervaring
Marianne Besselink (1972) woont in Vorden en is momenteel nog burgemeester van de gemeente Bronckhorst. Na acht jaar legt ze deze functie neer om aan de slag te gaan bij Zone.college. Marianne is een ervaren bestuurder met een breed netwerk. Voordat ze burgemeester werd was ze Tweede Kamerlid en woordvoerder onderwijs voor een coalitiepartij. Ook heeft ze gewerkt als gedeputeerde van de provincie Groningen waarbij ze betrokken was bij het kwaliteitsakkoord basisonderwijs. Ze heeft dan ook veel affiniteit met onderwijs en kijkt er naar uit om voor Zone.college een rol te spelen bij de vraagstukken die er in het onderwijs liggen op het gebied van natuur, landbouw, dierenwelzijn, klimaat en demografie.  

Koers
Marianne Besselink vormt samen met Berend Pastoor het College van Bestuur van Zone.college.
Jan Brink, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij zijn blij met de komst van Marianne Besselink. Marianne voegt met haar bestuurlijke ervaring, energie en kennis van de regio veel kwaliteiten toe aan het College van Bestuur van Zone.college.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden