Groep 8 leerlingen zagen er oogverblindend uit. Foto: Ouderraad Rozengaardsweide
Groep 8 leerlingen zagen er oogverblindend uit. Foto: Ouderraad Rozengaardsweide

Echt feestelijke week als jaarafsluiting bij basisschool Rozengaardsweide in Hengelo

Onderwijs

HENGELO – Na een jaar lang hard werken, was het tijd voor feestelijke activiteiten op Openbare Basisschool Rozengaardsweide in Hengelo. Zo heeft groep 8 op dinsdag 4 juli het afscheid gevierd door de musical op te voeren aan alle kinderen van de school. ‘s Avonds mochten alle kinderen van groep 8 op een bijzondere manier naar school toe komen, waar de een in een sportauto kwam, kwam de ander met de limousine van carnavalsvereniging De Paerdeknuppels. Iedereen zag er oogverblindend uit en werd op school, via een rode loper, welkom geheten waarna de musical voor hun ouders werd opgevoerd.

Dit was nog niet alles want de verjaardagen van alle meesters en juffen werden gevierd en donderdag 6 juli was de officiële laatste schooldag voor groep 1 tot en met 7. Waar er voor groep 1 en 2 een springkussen én schmink-artist Sanne Melgers aanwezig was, was er voor groep 2 tot en met 7 een vossenjacht georganiseerd door een groot gedeelte van Hengelo. Ook was er een sluwe vos: ‘the grinch’ aanwezig die bij de groepen kinderen een letter probeerde af te pakken. Dit was ook nog extra spannend! Wie mooie creaties heeft zien lopen, zij hoorde bij de vossenjacht.
Bij Zorgvilla Huize Sonnevanck werden zelfs twee ouders, verkleed als een wat bejaarde vrouw in rolstoel met haar begeleidster, welkom geheten op het terras met een kopje koffie met een Bastognekoekje, om het zo de groepen kinderen nog wat moeilijker te maken. Wat een gastvrijheid, bedankt hiervoor.

Om 12.00 uur was het tijd voor de lunch, de ouderraad zorgde voor broodjes knakworst. Om 13.00 uur stond Guusje klaar met de ijscowagen en zij schepte voor ieder kind een bolletje ijs. Zo wordt hiermee direct haar goede doel gesteund, want Guusje gaat in augustus dit jaar op reis naar de Wereldjamboree Scouting in Zuid-Korea.

Op vrijdag namen de kinderen alvast een kijkje in hun nieuwe groep, ging er om 12.00 uur de laatste schoolbel en was het tijd voor vakantie!

Groep 1 en 2 vermaakte zich op het springkussen. Foto: Ouderraad Rozengaardsweide
De vossen én 'the grinch' maakten het voor de groepen 2 tot en met 7 niet makkelijk met de vossenjacht. Foto: Ouderraad Rozengaardsweide
Foto: Ouderraad Rozengaardsweide
Guusje kwam met de ijscowagen en schepte bolletjes ijs. Foto: Ouderraad Rozengaardsweide

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden