Groepen 5 en 6 Rozengaardsweide en Pierson leerden musiceren. Foto: Renate Gerrits
Groepen 5 en 6 Rozengaardsweide en Pierson leerden musiceren. Foto: Renate Gerrits

Hengelose basisscholen sluiten muziekproject af

Onderwijs

HENGELO - Met een gezamenlijk optreden in het muziekgebouw van Concordia, ‘De Hietmaat’, hebben de Hengelose basisscholen OBS Rozengaardsweide en Jenaplanschool Pierson hun muziekproject feestelijk afgesloten.

Tien weken lang kregen de leerlingen uit groep 5 en 6 van beide basisscholen muziekles van Koninklijke Harmonie Concordia. Tijdens elke les kwam een muzikant van Concordia uitleg geven over één van de vele instrumenten. Zo konden de leerlingen leren spelen op trompet, klarinet, dwarsfluit, trombone, saxofoon en alle soorten slagwerk. Op zaterdag 12 november lieten zij tijdens een gezamenlijk ‘concert’ horen wat ze allemaal geleerd hadden.
Muziek is een verbindende factor voor kinderen van verschillende scholen, zo bewezen de leerlingen bij hun optreden, samen met de harmonie en de slagwerkgroep van Concordia. Het werd onder leiding van Gilbert Wientjes en Mirjam van der Burg een vrolijk, muzikaal geheel met veel speelplezier voor een volle zaal met enthousiaste ouders en belangstellenden. Het is een prachtige samenwerking geworden tussen Spöllenderwies Muziekeducatie en Koninklijke Harmonie Concordia.
En het hoeft nog niet voorbij te zijn voor de kinderen. Leerlingen die graag nóg een instrument willen uitproberen, krijgen drie gratis proeflessen cadeau van Concordia. Meer informatie of opgeven? Mail naar jeugd@khconcordia.nl.


www.khconcordia.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden