De bibliotheek wordt geopend met het doorknippen van het lint door de leerlingenraad. Foto: De Rank
De bibliotheek wordt geopend met het doorknippen van het lint door de leerlingenraad. Foto: De Rank

Ruim 700 boeken in de schoolbibliotheek van de Rank

Onderwijs

TOLDIJK - Het leesonderwijs krijgt bij CBS de Rank een belangrijke plek in de school. Naast dat er veel (voor)gelezen wordt, is er aandacht voor de leesmotivatie van kinderen. Dit doen zij in samenwerking met Bibliotheek op School. Met Bibliotheek op School slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en is er aandacht voor leesplezier. Daar hoort natuurlijk een goed gevulde boekenkast bij met genoeg inspirerende boeken om te lezen voor jong & oud. Van Stichting Litania heeft de Rank vorig schooljaar veel nieuwe boeken ontvangen. Dit werd zeer enthousiast ontvangen door de kinderen. Ondertussen zijn de boekenkasten verder aangevuld en bestaat de schoolbibliotheek al uit ruim 700 boeken! 

Door corona was de officiële opening al een aantal keren uitgesteld, maar op woensdag 5 oktober (start van de Kinderboekenweek) was het dan eindelijk zo ver! De dag startte met een bezoek aan alle groepen van kinderboekenschrijfster Lizelot Versteeg. ‘s Middags kregen de kinderen vijftig nieuwe boeken cadeau en werd het lint doorgeknipt door de leerlingenraad van de school en iemand van Bibliotheek op School. De school kreeg van hen een prentenboekenmeubel aangeboden als cadeau. Wat een feest!
Het digitale in- en uitleensysteem wordt na de herfstvakantie in gebruik genomen, waar betrokken ouders en oma’s ook een handje komen helpen. De school is aan het onderzoeken hoe zij de boeken in de toekomst ook kunnen gaan uitlenen, zodat kinderen thuis en in de vakanties lekker door kunnen lezen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant