Een aantal kinderen zag het wel zitten om achter het stuur te kruipen. Foto: Herma Berendsen Middelink
Een aantal kinderen zag het wel zitten om achter het stuur te kruipen. Foto: Herma Berendsen Middelink

Kinderen onder de indruk van verhaal wijkagent

Onderwijs

HENGELO - Bij Humankind Kinderopvang en -ontwikkeling worden de activiteiten aangeboden in de vorm van een thema. Op dit moment staat het thema ‘Ik kom je helpen. Samen staan we sterk!’ centraal. Binnen dit thema leren de kinderen wie er allemaal voor je klaarstaan als je hulp nodig hebt. Zowel je familie, vrienden, huisdieren, maar ook de hulpdiensten. Er wordt van alles geknutseld, van brandweerauto, tot je eigen puzzel, van vertrouwen spel tot hulpdiensten bingo.

Zo kwam het dat de wijkagent op bezoek kwam aan de Sarinkkamp bij KDV Tierelantijn en BSO PretLab. Dat vonden de kinderen maar wat mooi. Hij liet alles zien en vertelde hoe het werkte. Zijn zaklamp, wapenstok, pistool, handboeien et cetera. De kinderen mochten (bijna) alles vasthouden of aanraken. Sommige kinderen vonden het jammer dat ze het pistool niet zelf mochten vasthouden, want dat was natuurlijk het allerspannendst! Een echte kogel mocht wel. Verder mochten de kinderen die dat wilden de handboeien. Als klap op de vuurpijl gingen de autodeuren open en de sirene aan. Een aantal kinderen zag het wel zitten om achter het stuur te kruipen. Wat hebben de kinderen genoten! En de pedagogisch medewerksters ook van al die blije gezichten.

Zo leren de kinderen dat de politie echt je vriend is en je komt helpen in nood. Misschien is de eerste nieuwe generatie politie wel weer geboren. Want wat vonden ze het leuk!


www.humankind.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden