Knotwilgen aan de rand van Bronkhorst. Foto: Martin Nieuwenhuis
Knotwilgen aan de rand van Bronkhorst. Foto: Martin Nieuwenhuis

Wilgenknotten en fruitbomen snoeien in Bronkhorst

Natuur

BRONKHORST - Het Steenders Landschap (HSL) houdt zich al bijna twintig jaar bezig met het verbeteren en onderhouden van landschapselementen rond Steenderen en omliggende kernen. Een belangrijk onderdeel van de HSL-activiteiten zijn de werkdagen. De winterperiode is bij uitstek het seizoen om landschapsonderhoud uit te voeren. Vanaf november tot en met maart organiseert de HSL dan ook maandelijks een werkdag waarbij enthousiaste vrijwilligers onderhouds- en andere werkzaamheden uitvoeren. Zaterdag 9 december staat een werkdag in Bronkhorst op de planning. 

De eerste werkdag van het seizoen, op 4 november jl., viel samen met de landelijke natuurwerkdag. Ruim 30 HSL leden zijn die dag actief geweest langs de Leemstraat (tussen Steenderen en Toldijk). Hier is een ongeveer 500 meter lange elzen-singel gesnoeid. Tijdens deze eerste werkdag zijn de scouts van Scoutinggroep Sweder van Voorst uit Hummelo aan het werk geweest in Plantenbos. Ze hebben met snoeihout takkenrillen aangelegd. 

Zaterdag 9 december staat de tweede werkdag op het programma. De ochtend zal in het teken staan van snoeiwerk langs het perceel van de heer Gijs Wildeboer aan de Molenstraat, net buiten Bronkhorst. Op deze idyllische plek staan tientallen, deels zeer oude, knotwilgen. Ook is er in 2013 een vogelbosje aangeplant. Verder gaan vrijwilligers aan de slag met het snoeien van fruitbomen in een van de drie grote boomgaarden die door de HSL worden onderhouden. De werkochtend zal zoals gebruikelijk worden afgesloten in de Ieskeet, het clubhuis van IJs vereniging De Molenkolk, waar rond 12.30 uur de soep klaar staat.  Op 9 december om 8.45 uur zijn vrijwilligers van harte welkom op de verzamelplek, hoek Onderstaat- Molenstraat in Bronkhorst. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden