De Tuin Rondom. Foto: PR

De Tuin Rondom. Foto: PR

Open-tuindag in De Tuin Rondom

Natuur

HENGELO - Het is alweer de vijfde van het seizoen: de open-tuindag bij De Tuin Rondom in Hengelo die op zondag 27 augustus wordt gehouden. Het is een mooi moment om met andere tuinliefhebbers te bespreken hoe zij omgaan met de engerlingenplaag die de regio op dit moment teistert. De bezoeker kan kan ook zien hoe de eigenaren hiermee omgaan en hoe zij de tuin klimaatbestendig proberen te maken en de biodiversiteit verbeteren. 

De 5000 m2 grote tuin is een naturalistische tuin waarin planten de kans krijgen zich uit te zaaien maar waar ook nadrukkelijk wordt geredigeerd. “We proberen hier geen natuur te imiteren maar zien de tuin als een kunstwerk waarin met de natuur wordt mee gewerkt om het gewenste beeld te krijgen”, aldus tuineigenaren Heleen en Eddie. “Onze manier van tuinieren heeft de prettige bijkomstigheid dat het voor de dieren erg fijn vertoeven is. We stimuleren dit zoveel mogelijk door diverse habitats te creëren”.
Tijdens de open dag kunnen bezoekers een rondleiding krijgen met spannende verhalen over plant en dier. Er zijn zelfgekweekte planten te koop. En natuurlijk is er gratis koffie/thee en cake. De tuin aan de Gompertsdijk 3 is geopend van 11 tot 17 uur. De entree bedraagt 4 euro, Kinderen t/m 12 jaar gratis.


www.detuinrondom.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden