De Tuin Rondom in Hengelo. Foto: PR
De Tuin Rondom in Hengelo. Foto: PR

Opentuindag De Tuin Rondom in Hengelo

Natuur

HENGELO – Wie wil zien hoe een tuin kan worden aangepast aan klimaatverandering en droogte of hoe om te gaan met het engerlingenprobleem, komt inspiratie op doen op zondag 30 juli bij De Tuin Rondom bij Hengelo Gld. Dan opent deze tuin voor de vierde keer dit jaar haar tuinhek voor een opentuindag van 11.00 tot 17.00 uur.

Deze 5000 m2 grote tuin bevindt zich op de Dunsborg, Gompertsdijk 3. Het is een naturalistische tuin waarin planten de kans krijgen zich uit te zaaien maar waar ook nadrukkelijk wordt geredigeerd. “We proberen hier geen natuur te imiteren maar zien de tuin als een kunstwerk waarin met de natuur wordt mee gewerkt om het gewenste beeld te krijgen” aldus tuineigenaren Heleen en Eddie. “Onze manier van tuinieren heeft de prettige bijkomstigheid dat het voor de dieren erg fijn vertoeven is. We stimuleren dit zoveel mogelijk door diverse habitats te creëren.”

Tijdens de opendag kunnen bezoekers een rondleiding krijgen met spannende verhalen over plant en dier. Er is een zelfgekweekte planten verkoop. En natuurlijk is er gratis koffie/thee en cake. Entree is 4 euro per persoon, kinderen tot en met twaalf jaar gratis.


www.detuinrondom.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden