Wethouder Emmeke Gosselink opent in het bijzijn van kinderen het Avonturenpad De Bleijke in Hengelo. Foto: PR Park de Bleijke
Wethouder Emmeke Gosselink opent in het bijzijn van kinderen het Avonturenpad De Bleijke in Hengelo. Foto: PR Park de Bleijke

NLdoet en opening van het Avonturenpad De Bleijke

Natuur

HENGELO - Zaterdag 11 maart werd tijdens NLdoet ook in park de Bleijke in Hengelo weer volop geklust. Het was een mooi gezelschap met kinderen vanaf een jaar of vijf tot en met leden van de Oudheidkundige Vereniging van over de 90, die allemaal dapper meededen. Ook een groep Oekraïense bewoners hielp volop mee. De vrijwilligers schrobden het meubilair, plantten nieuwe plantjes in de kruidentuin en ruimden zwerfvuil en oude takken op. Ondertussen werden er nog wat sneeuwpoppen gemaakt. Het was een gezellig en verbroederend gebeuren.

Na een lekkere, gezamenlijke lunch opende wethouder Emmeke Gosselink met een groep kinderen het Avonturenpad De Bleijke. Deze spannende en natuurlijke ontdekkingstocht door het park bevat leuke opdrachten. Kinderen worden op het Avonturenpad uitgedaagd om de bomen, planten en dieren in het park te ontdekken en te beleven met alle zintuigen. De wethouder onderstreepte het belang van buiten spelen en juichte de mooie en gevarieerde routes in Bronckhorst van harte toe. De rugzakjes voor het Avonturenpad zijn vanaf 11 maart te lenen bij Eetcafé Jansen en Jansen (Spalstraat 1) en bij het toeristisch Informatiepunt in shop Melange (Raadhuisstraat 13-15).

Het Avonturenpad is tot stand gekomen dankzij de inzet van velen. Stichting Ondernemersfonds Hengelo heeft de ontwikkeling van het Avonturenpad financieel mogelijk gemaakt. Het was Hans Langeler van die stichting die het zaadje plantte voor een Avonturenpad in Hengelo. Ook de gemeente leverde een financiële bijdrage.
Grafisch ontwerper Jet Westbroek dacht mee in de opdrachten van het Avonturenpad en verzorgde het prachtige ontwerp van het boekje. De Hengelose natuurfotograaf Jonny Lawson maakte geweldige natuur- en portretfoto’s voor het boekje. De kinderen Merel, Tijn, Bente, Kimmy en Cayden testten de opdrachten en waren fotomodelletjes voor het boekje.
Stichting Litania en Marjan van Hardeveld sponsorden mooie stof voor blinddoeken. De cliënten van Puur Natuur hebben ontzettend hard en vol enthousiasme gewerkt om de blinddoeken te maken en mooie houtschijfjes te graveren.
Printwerk Uiterweerd drukte de boekjes en Y-sign maakte de rugzakjes, beide voor een mooie vriendenprijs. Stichting Toeristisch Platform Hengelo Keijenborg en Eetcafé Jansen en Jansen zijn bereid gevonden om dienst te doen als ophaal- en brengpunt van de rugzakjes. En dankzij de trouwe onderhoudsploeg van het park kan de route gelopen worden in een prachtig decor.

Stichting Park de Bleijke bedankt iedereen heel hartelijk voor de fijne samenwerking en ondersteuning voor de ontwikkeling van het Avonturenpad! Zij hoopt dat de Hengelose kinderen - of waar ook vandaan - de vogels, de bloemen en de kleine diertjes in het park nog meer gaan ontdekken en zich zo verbinden met de natuur. De natuur die altijd inspireert, ontspanning geeft en ruimte biedt. De stichting hoopt ook dat alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s zullen meegenieten!

Wethouder Emmeke Gosselink opent in het bijzijn van kinderen het Avonturenpad De Bleijke in Hengelo. Foto: PR Park de Bleijke
Met het rugzakje kunnen de kinderen Avonturenpad in Park de Bleijke in Hengelo ontdekken. Foto: PR Park de Bleijke

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant