De heren Frans Peelen en Harry Sesink van Het Steenders Landschap en enkele MT leden Aviko Steenderen samen bij een van de zojuist geplante bomen. Foto: Aviko Steenderen

De heren Frans Peelen en Harry Sesink van Het Steenders Landschap en enkele MT leden Aviko Steenderen samen bij een van de zojuist geplante bomen. Foto: Aviko Steenderen

Uitbreiding van de landschappelijke inpassing rondom vrieshuis Aviko

Natuur

STEENDEREN - Aviko heeft in samenwerking met de Gemeente Bronckhorst, Steenderens Belang en Het Steenders Landschap vervolgstappen gezet in het versterken en verbeteren van de landschappelijke inpassing van het nieuwe vrieshuis. Begin december is symbolisch door het Management Team van Aviko en Het Steenders Landschap een boom geplant om deze mijlpaal extra aandacht te geven.

Langs de Doctor A. Ariënsstraat zijn ter hoogte van het hoofdkantoor van Aviko twaalf extra linden geplant om de laanstructuur te herstellen. Langs het vrieshuis zijn twintig grotere eiken geplant om de bosschage te versterken. Daarnaast zijn tientallen bomen aangeplant vanaf de rotonde L. Dolfingweg richting Baak en aan de Covikseweg.
Doel van deze aanplant is het nieuwe vrieshuis meer aan het zicht te onttrekken. In goed overleg met betrokken partijen zijn deze stappen gezet. Gezamenlijk wordt steeds weer gekeken naar nieuwe mogelijkheden ter verbetering van het landschap.
Wie als omwonende van Aviko Steenderen hierover ideeën heeft, neemt contact op met Het Steenders Landschap of Steenderens Belang via info@hetsteenderslandschap.nl. Ook is het mogelijk voor diegene die zicht heeft op het vrieshuis van Aviko, onder bepaalde voorwaarden een boom te krijgen van Aviko. Het Steenders Landschap zal dit toetsen en verder begeleiden. Neem voor meer informatie en wensen ten aanzien van dit onderwerp, contact op via milieu@aviko.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant