Werner Vredegoor en Sylvia van Emst. Foto: Liesbeth Spaansen

Werner Vredegoor en Sylvia van Emst. Foto: Liesbeth Spaansen

Leer dansen van topdanspaar Werner en Sylvia

Muziek

STEENDEREN/TOLDIJK - Zaterdagavond 2 maart geeft Muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen in zaal Den Bremer in Toldijk een bijzonder concert: Let’s Dance. Lekker dansen op live muziek van de harmonie en de malletband, met dansdemonstraties van topdanspaar Werner Vredegoor en Sylvia van Emst en Jaren ‘50 dansgroep De iesselschotsers. Aanvang 20.00 uur, zaal geopend vanaf 19.30 uur.

Werner Vredegoor en Sylvia van Emst dansen al vele jaren samen. Gespecialiseerd in het ballroom dansen trainen ze bij Citydance in Doetinchem, het allround danscentrum voor ballroom en andere danslessen. In 2018 stonden Werner en Sylvia op het podium bij de kampioenen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst. Zij werden gehuldigd voor hun tweede plaats tijdens de Nederlandse kampioenschappen stijldansen, open klasse senioren in 2017.

Werner en Sylvia laten vijf ballroomdansen zien. Nocturne is een Engelse wals, gespeeld door de malletband. De tango is een dans uit Argentinië en Uruguay. La Cumparsita wordt door de harmonie gespeeld. Deze vervolgt met Can’t take my eyes of you, een slowfox, waarbij de bewegingen soepel en in één beweging doorlopen in een langzaam tempo. De harmonie sluit af met Kaiser Walzer. Deze Weense wals kenmerkt zich door de tamelijk snelle driekwartsmaat.
De malletband speelt Can’t hurry love, waar het danspaar de quickstep op danst. Levendig en opwindend, de quickstep is als een snelle versie van de foxtrot: ‘slow-quick-quick-slow’.

Jaren ‘50 dansgroep De iesselschotsers verzorgt tijdens het concert eveneens dansdemonstraties. 

Maaike Zetteler presenteert dit bijzondere concert. Zij zal uitleg geven bij de muziekstukken en de daarbij horende dansen. Meedoen en/of luisteren is gratis. Aanmelden kan door een mail sturen naar secretarisnieuwleven@gmail.com, maar vol is vol.


www.nieuwleven-steenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant