Tienjarig jubileum 2gether, openingslied met accordeonist. Foto: Achterhoekfoto.nl/Karel Oerlemans

Tienjarig jubileum 2gether, openingslied met accordeonist. Foto: Achterhoekfoto.nl/Karel Oerlemans

2gether met projectkoor viert jubileum met concert

Muziek

KEIJENBORG - Samen zijn, Wetenschappelijk onderzoek, Ik wil zingen, Hallelujah, Je eigen wijs, So Strong, Leef, Circle of life, Altijd welkom, Home, Je staat niet alleen, Echte vrienden: het kwam allemaal voorbij in teksten en liederen tijdens het vieren van het tienjarig jubileum van 2gether samen met het projectkoor.

Toen de eerste klanken in de volle kerk van Keijenborg klonken, werd het muisstil. Het optreden startte met het lied Samen zijn begeleid op een accordeon. Vervolgens een gesproken oproep om toch vooral te gaan zingen. Wetenschappelijk onderzoek heeft immers aangetoond dat zingen onder andere stress vermindert, de hartslag omlaag brengt en de levensverwachting verhoogt. Zingen stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon oxytocine. Samen zingen geeft je een goed gevoel, je wordt er gelukkig van en er komt energie vrij. Je voelt iets gezamenlijks ontstaan, je voelt je niet meer alleen. De pakkende gedichten en teksten waren afgestemd op de liederen. De beelden getoond op het scherm vulden dit nog eens aan.

Projectkoor
Het koor 2gether vierde op zondag 19 november zijn tienjarig bestaan. 2gether ontstond in 2013 door het samengaan van de jongerenkoren Rejoice uit Keijenborg en Vocal Motion uit Steenderen. 2gether had bij de jubileumviering versterking gekregen van projectkoorleden, het koor was dubbel zo groot. Vier repetities waren er voor de koorleden om gezamenlijk elf liederen in te studeren.

Zingen, samen zijn en vriendschap
2gether wilde met gedichten, teksten en liederen de bezoeker inspireren. Enkele regels uit een gedicht: Ben je anders dan een ander, ja, natuurlijk, jij bent jij, wees maar jezelf en blijf bijzonder, zing gewoon je eigen wijs.
In de afgelopen tienjaren hebben de koorleden van 2gether samen mooie herinneringen gemaakt, maar zeker ook verdrietige momenten gedeeld met elkaar. Voor al deze momenten werd een kaars aangestoken. Aansluitend klonk het lied Hallelujah van Leonard Cohen.
De rode draad van ‘zingen, samen zijn en vriendschap’ werd door het programma geweven. Samen lachen, samen huilen, samen lopen, samen schuilen, samen hopen, samen bouwen, altijd op elkaar vertrouwen.

Bedankt
Bijna aan het einde gekomen van het optreden, bedankte het koor het publiek, dat in zo groten getale was komen luisteren. Dirigent Marcus Jansen zorgde ervoor dat de koorleden na vier repetities een topprestatie leverden met uitstekende zang. Drummer Joop Menting was met zijn vaste hand en stevige beat een steunpilaar voor het koor. Gasttoetsenist Dennis Lukassen zorgde bij meerdere liederen voor de prima begeleiding. Door de vaste personen zijn video-opnames en foto’s gemaakt, zodat de jubileumviering is vastgelegd. Allen werden door de jubileumcommissie bedankt met een boeket bloemen. Dini Compas bedankte namens de RK geloofsgemeenschappen van Steenderen en Keijenborg het projectkoor voor de inzet en de mooie jubileumviering met een roos voor elke zanger, zangeres, de dirigent, drummer en toetsenist. Ook feliciteerde ze 2gether met het tienjarig jubileum. Aansluitend volgde het slotlied, een nummer van Jan Smit en Gerard Joling met de titel Echte vrienden. Als je elke week samen zingt, ontstaat er een band, je wordt echte vrienden, je deelt alles, je voelt je niet alleen. Want: samen zijn, doe je nooit alleen.

Nieuwe leden
Na het slotlied volgde de receptie achter in de kerk. De vele bezoekers, onder wie oud-koorleden, familieleden, vrienden en geïnteresseerden, waren unaniem in hun oordeel: wat een fantastisch optreden heeft 2gether met het projectkoor neergezet. Voor een handvol projectkoorleden smaakten de repetities en het optreden naar meer: zij komen woensdag weer naar de repetitie en willen blijven zingen bij 2gether. Andere geïnteresseerde zangers of zangeressen zijn natuurlijk ook welkom. Kijk op de website voor meer informatie. De repetities zijn afwisselend in Steenderen en Keijenborg.


nieuweleden@koor2gether.com

www.koor2gether.com

Tienjarig jubileum 2gether. Foto: Achterhoekfoto.nl/Karel Oerlemans
Tienjarig jubileum 2gether. Foto: Familie Niesink

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden