De groep als NetFFAnders. Foto: PR
De groep als NetFFAnders. Foto: PR

Samen muziek maken, doe je mee?

Muziek

STEENDEREN – “We kunnen hier een heel stuk schrijven over hoe goed muziek maken is voor de ontwikkeling en het brein. En niets is minder waar. Maar samen muziek maken is vooral ontzettend gezellig!” Iedere woensdagavond vanaf 19.30 uur repeteert de malletband van Nieuw Leven in basisschool de Pannevogel in Steenderen. Het is er een gezellige boel.

Aan het begin van de avond komen de leerlingen die het afgelopen jaar tien muzieklessen op school hebben gehad. Zij krijgen nu les om zich verder te ontwikkelen. Daarna komen de andere leerlingen erbij en speelt de groep leuke muziek die ze grotendeels zelf bepalen. Vaak muziek uit de top 40, maar ook traditionele stukken komen voorbij. In deze groep spelen de leerlingen maar ook twee leden met ´iets andere aandacht´. Muziek maken is voor iedereen!

En in de avond worden marimba, drumstel, vibrafoon, pauk, xylofoon, conga, bells en alles wat op dat moment nodig is uit de kast gehaald en repeteert de malletband voor concerten en optochten.

Dat iemand helemaal niet muzikaal zou zijn, geloven ze niet in. Ieder mens heeft iets muzikaals en voor iedereen is er een plek te vinden binnen deze groep. Iedereen vanaf groep 7 (iedere leeftijd is welkom, jongeren maar zeker ook volwassenen) wordt uitgedaagd om eens te komen meespelen en te ervaren hoe leuk het is. Heb je ooit muziek gemaakt ben je ook van harte welkom om te ervaren dat het nog steeds leuk is. En je maakt vrienden.

Kom luisteren
Op zaterdag 9 september speelt de malletband tussen 12.00 en 18.00 uur op verschillende plekken in Zutphen tijdens de Dweildag en de week erna op de kermis in Steenderen.


malletbandsteenderen@gmail.com

06-12489098

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden