Het Hof te Baak waar de IJsselhoeve matinée musical wordt gehouden. Foto: Willem Sleijster
Het Hof te Baak waar de IJsselhoeve matinée musical wordt gehouden. Foto: Willem Sleijster

IJsselhoeve matinée musicale bij Hof te Baak

Muziek

BAAK/REGIO - Op zondagmiddag 4 juni zal door blaasorkest Baakse Wind een concert worden gegeven bij IJsselhoeve Hof te Baak. Baakse Wind is een samengesteld orkest en bestaat uit muzikanten van de harmonieorkesten Jubal uit Vierakker-Wichmond en Nieuw Leven uit Steenderen. Na een aantal gezamenlijke repetities onder leiding van de dirigenten Christa Boerman en Raymond Waanders zal voor het eerst samen worden opgetreden op de prachtige locatie Hof te Baak, een landgoed van de voormalige Hertog van Gelre aan de Hofstraat 8 in Baak. Aanvang om 14.00 uur.

Verbinding
De beide zelfstandige orkesten kampen zoals vele verenigingen met terugloop en een vergrijzing van het ledenbestand. Vandaar dat er is gekeken naar manieren om weer met een volledig orkest voor de dag te kunnen komen. Wat is het dat beiden cultuurhistorisch bindt? Daaruit is de IJssel naar voren gekomen.
Zoekend naar een concertlocatie lag het dan ook voor de hand dat zowel geografisch als in relatie met de band met de IJssel is gekozen voor de IJsselhoeve Hof te Baak.

Bijzonder gevarieerd
Een leuke middag om te genieten van blaasmuziek op een prachtige plek, omringd door bomen en groen. Voor de luisteraars zal er een gevarieerd programma worden samengesteld. Met wellicht soms onbekende klanken, waarin kan worden weggedroomd naar plekken ver van Baak. Maak zeker ook herkenbare melodieën uit film, opera, het klassieke repertoire en de popmuziek. Kortom voor elk wat wils.

Stichting IJsselhoeven
De stichting IJsselhoeven, opgericht door een groep bewoners in de IJsselvallei, zet zich in voor het behouden, benutten en bewonderen van de karakteristieke IJsselhoeven en erven.

De rietgedekte T-Boerderij Hof te Baak is een Rijksmonument. Het hof is oorspronkelijk gebouwd gelijktijdig met de ruïnetoren uit 1362. Op het erf vindt men een bongerd met zo’n honderd historische hoogstamfruitbomen. De bewoners Hetty Harmsen en Willem Sleijster heten iedereen van harte welkom.

Het concert is gratis toegankelijk. Parkeren op Industrieterrein Dambroek.


www.ijsselhoeven.nl 

www.muziekvereniging-jubal.nl

www.nieuwleven-steenderen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant