De categorie deelnemers van groep 5 tot en met 8. Foto: SOT

De categorie deelnemers van groep 5 tot en met 8. Foto: SOT

Jeugdig talent bij Toldiekse Playbackshow

Muziek

TOLDIJK – De Toldiekse Playbackshow, georganiseerd door Stichting Oranjefeesten Toldijk (SOT) kon dit jaar weer rekenen op vele jeugdige talenten! Leerlingen van groep 1 t/m 8 van basisschool De Rank mochten op vrijdagavond 28 april het podium in Zaal Den Bremer betreden. Ondanks dat het midden in de meivakantie viel, traden maar liefst veertien acts op voor een volle zaal met ouders, broertjes/zusjes, opa’s en oma’s, oppasjongens- en meiden, vriendjes en klasgenoten.

Voorzitter van de SOT Stef Groot Nibbelink opende traditioneel de avond met het Wilhelmus. De jury bestond dit jaar uit: Luuk Smit, onder de kinderen beter bekend als meester Luuk, Flophouse Kinderclubleiding Sean Wesselink en gymjuf Robin Usmany. DJ Roan verzorgde deze avond het licht en geluid. De presentatie werd verzorgd door Marije Berendsen en Annerie van Bommel.

De avond was in twee categorieën ingedeeld, namelijk voor groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8. Hoe spannend het ook was, dapper stapten Emilie, Isabel en Marie als eerste het podium op. Met een regenboog op hun gezicht geschminkt en op hun jurkjes, voerden zij het nummer ‘Waterval’ van K3 op. Vervolgens kwam er nog een K3-ster uit groep 1, Maud. Haar outfit liet al doorschemeren dat zij het nummer ‘Vleugels’ had uitgekozen. Mocht K3 een keer een vervanger nodig hebben, deze meiden kunnen zo met hen mee! De derde act van de avond was van Kinderen voor Kinderen. Lot en Nova stonden vol energie te dansen en te springen op het nummer ‘Gi-ga-groen’. Suus, Sophie, Novi en Lena verschenen als Luna op het podium. Met het nummer ‘La Festa’ showden de meiden misschien wel de nieuwste modetrend: een kapot geknipte flared pants werd een v-hals shirt met wijde mouwen. Prachtige radslagen en confetti maakten de act compleet. Daarna was het de beurt aan Dort en Ties, met een weloverwogen nummer, namelijk ‘Ladada’ van Claude. Playbacken in het Frans, een goede oefening voor als je naar Frankrijk gaat emigreren. Ook hun outfits waren in stijl, met een Franse en Nederlandse vlag.

Vervolgens waren de oudste leerlingen aan de beurt. Suus kende het nummer ‘Stiekem’ van Maan en Goldband op haar duimpje. Niet zo gek, het was jurylid Sean al opgevallen dat ze bij de Kinderclub hier al zoveel op aan het dansen en zingen was. Jill en Jolijn kwamen met de eerste hit van Metejoor, al dansend wisten deze meiden het verhaal van ‘Een op een Miljoen’ over te brengen en het publiek te raken. De laatste act voor de pauze was van Jurre, hij gaf als Flemming een stoer solo optreden weg. Flemming heeft zelf ook regelmatig in Toldijk gespeeld, met zijn band Baby Blue bij Flophouse. Aan Jurre heeft hij een goede vervanger!

Tijdens de pauze gingen de juryleden in beraad om vervolgens van de eerste categorie de prijswinnaars alvast bekend te maken. Alle deelnemers mochten het podium op komen en kregen van Marije en Annerie een mooie medaille omgehangen. Suus, Sophie, Novi en Lena hebben de jury het meest geïmponeerd en kregen de eerste prijs overhandigd. De tweede plek was voor Maud en Dort en Ties gingen er met de derde plek vandoor. Na een overweldigend applaus mochten de winnaars hun liedje nogmaals ten gehore brengen.

Na de pauze stond er een heuse band op het podium, Jorik, Mick en Gijs playbackten niet alleen, ze speelden ook nog eens gitaar en drums. De drummer maakte er een showtje van met zijn drumstokken en in het publiek waren vele lampjes aangegaan, net zoals in het echt wanneer Coldplay het nummer ‘Yellow’ speelt. Daarna was het de beurt aan een groep stoere meiden, die niet van de echte Spice Girls te onderscheiden waren. Niet alleen het dansje op ‘Wannabe’ was tot in de puntjes verzorgd, ook Bente, Meike, Lynn, Suus en Lotte zagen er prachtig uit.

Nadat ze in 2015 afscheid hadden genomen, stond er dit jaar dan toch weer Normaal op de Toldiekse planken! Gijs, Lars, Luuk, Mick en Ton gingen oe-oe-oerendhard met hun gitaren en zelfgemaakte drumstel. Zijn ze over een paar jaar terug bij Høken in Toldiek? Na het høken kwam een heel andere muziekstijl, onherkenbaar voerde Jurre het lied ‘Godzilla Sings a Song’ op van zijn favoriete film. Het leek alsof hij rechtstreeks uit de film stapte. Zelfs tijdens het jury commentaar bleef hij in zijn rol! En dan was het na veel oefenen eindelijk de beurt aan Marit, Noa en Ziva. Voor de tweede keer deze avond kwam ‘Waterval’ van K3 uit de speakers van DJ Roan. De meiden bruisten van energie en hun dans verliep vlekkeloos. Kan ook niet anders met zo’n mooie mascotte! Esmee en Klaske mochten de avond afsluiten, samen met een enorme flamingo maakten ze er een groot feest van en kregen ze zelfs een polonaise op gang met ‘Ferrie de Roze Flamingo’ van Barry Fast en Tim Schalkx.

Nadat Stef iedereen had bedankt die heeft bijgedragen aan weer een geslaagde editie van de Toldiekse Playbackshow, mochten alle leerlingen van groep 5 t/m 8 het podium betreden. Ook zij kregen een medaille omgehangen en hoe goed alle deelnemers ook hadden opgetreden, Jill en Jolijn wisten de eerste prijs binnen te slepen. Jorik, Mick en Gijs behaalden de tweede plek en de derde plek was voor Esmee en Klaske.

Met nog een keer de winnende act van Jill en Jolijn werd de avond afgesloten.

Winnende act van Jill en Jolijn, ‘Een op een Miljoen’ van Metejoor. Foto: SOT

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant