Rutger de Vries en Mathanja Kornelissen. Foto: R. de Vries

Rutger de Vries en Mathanja Kornelissen. Foto: R. de Vries

Musical en meer…in de Remigiuskerk

Muziek

HENGELO - Zaterdag 25 maart treedt Crescendo in de Remigiuskerk op met twee bekende zangers: Rutger de Vries en Mathanja Kornelissen. De harmonie speelt dan werken uit bekende musicals zoals Grease, Miss Saigon, The Phantom of the Opera en enkele aria’s uit opera’s. Denk daarbij aan bij voorbeeld Nessun Dorma of O Mia Babbino Caro. Het orkest wordt bij enkele nummers aangevuld met leden van het Crescendo ‘instaporkest’ waarin aankomende muzikanten ervaring opdoen. 

Rutger de Vries is zeker geen onbekende in Gelderland. Sinds jaren vervult Rutger vele grote musicalrollen bij diverse verenigingen in het land met als een van de hoogtepunten zijn vertolking van Jezus in de musical Jezus Christ Superstar in augustus 2010 in de Steengroeve te Winterswijk.
Rutger was ook afleveringswinnaar in het TV programma: ‘Una Voce Particolare’ en automatisch deelnemer aan de Grande Finale. Hans van Willigenburg betitelde hem als: “het best bewaarde geheim van Winterswijk.”
Tegenwoordig werkt Rutger samen met Mathanja in de Music Show Scotland waarbij zij alle grote zalen van Europa aan doen. Op 4 maart jongstleden stond Rutger voor de zevende keer in Ahoy Rotterdam met deze show.

Musicalster 

Rutger 

de Vries 

en opera-

zangeres 

Mathanja 

Kornelissen

Mathanja Kornelissen-ten Dam ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd. Zij studeerde vanaf haar veertiende solozang bij zangpedagoog en opera Forum sopraan Anneke van der Graaf en vanaf die leeftijd vertolkte ze al diverse rollen bij opera- en operette gezelschappen in onder andere The Mikado, der Vogelhändler en die Fledermaus.
Tegenwoordig werkt ze naast vele losse concertavonden en optredens als solist bij koren en orkesten ook mee aan optredens voor besloten gelegenheden. In haar eigen woonplaats organiseert ze samen met Rutger de Vries ‘Kerst in Haaksbergen’ op 20 en 21 december.
Een van haar hoogtepunten was het optreden in het Gelredome in 2018 tijdens de show van Music Show Scotland. Ook dit jaar zal ze op 28 december optreden tijdens de Sylvester Special van deze show in de König Pilsener Arena te Oberhausen. Haar repertoire is divers, van opera/operette en kerkelijke liederen tot aan musical en lichte muziek.

Het concert zal worden afgesloten met een passende finale. Net als bij de ‘Night of the proms’ wordt geëindigd met ‘Land of hope and Glory’ waarbij het publiek van harte wordt uitgenodigd om luidkeels mee te zingen.

Het concert op 25 maart begint om 19.30 uur. Kaarten bestellen kan via de website www.crescendohengelo.nl, bij PLUS Eland en bij Ontmoetingscentrum Ons Huis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant