De Brabantse band Creep In komt 18 maart naar Ruurlo. Foto: PR

De Brabantse band Creep In komt 18 maart naar Ruurlo. Foto: PR

Americana en Folk, een mix van country & western, blues & folk

Muziek

Creep In op podium Theaterzaal van het Kulturhus

RUURLO – De band Creep In komt zaterdag 18 maart naar Ruurlo. De band speelt Americana en Folk, een mix van country & western, blues & folk. Het optreden vindt plaats in de Theaterzaal van het Kulturhus in Ruurlo en begint om 20.00 uur.

Vanaf de jaren ’60 is er in de United States een stroming ontstaan die pop en rock vermengt met traditionele genres als country & western, blues en folk. De sterke opkomst ervan sinds de jaren ‘90 met alternatieve artiesten die net zoveel beïnvloed werden door Amerikaanse rootsmuziek als door rock en zelfs punk, leidde tot de verzamelnaam Americana. Het is dus een muziekgenre waarin een grote verscheidenheid aan artiesten kan worden ondergebracht. Het is bij uitstek een genre voor singer-songwriters. Bekende zangers van dit genre zijn bijvoorbeeld Ilse DeLange, Danny Vera en Bob Dylan.

Creep In
Op 18 maart brengt de Brabantse band Creep In de vrolijke muziek naar het Kulturhus. Driestemmige zang staat centraal. En zingen kunnen ze. De combinatie van verstilde intimiteit en energieke songs maken hun optredens divers en sfeervol. Liedjes van onder meer Dolly Parton, Norah Jones en Chris Stapleton krijgen door de bezetting en arrangementen een eigen sound. De musici weten een betrokken, warme sfeer te creëren en het wordt ongetwijfeld een avond van gewoon genieten waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten. De voetjes mogen dan ook van de vloer.

De band wordt gevormd door Paul Hagenaars, (jazz)gitaar; Marleen Achten, zang, gitaar; Greet Vervoorts, zang, gitaar en Dagny van der Loo, zang.

Kaarten kosten 21,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl/muziek en aan de kassa (pinapparaat aanwezig). Voor de jeugd tot 18 jaar is de toegang gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant