De malletband van nieuw Leven in concert in Herfkens. Foto: PR

De malletband van nieuw Leven in concert in Herfkens. Foto: PR

Malletband en de coverband Off Course: Samen

Muziek

STEENDEREN/BAAK - Samen een nieuwjaarsconcert geven met de coverband OFF course stond al een tijdje op het lijstje van de Malletband van Nieuw Leven. De afgelopen jaren een aantal keer uitgesteld maar op zaterdag 7 januari was het dan zover bij Zaal Herfkens.

Een concert dat begon met de Radetskymars en Heavy Canon, gebaseerd op Canon in D van Pachelbell maar dan in een modern jasje, door de malletband gevolgd door wat klassiek instrumentale popnummers door OFF course. De malletband speelde een aantal klassiekers maar ook pop waarbij een deel samen met OFF course. Daarbij werden nummers gezongen door de zangeres van de band maar ook Bram verruilde, nadat hij de intro’s meespeelde op de marimba, de mallets voor de microfoon en zong Eye of the Tiger en Narcotic.
Samen speelden de muzikanten met een ‘special guest’. Tijdens de laatste muziekles voor de kerstvakantie kwam het boek met truckersliedjes langs. Bjorn kon zo het hele lied van Gerard de Vries vertellen. Na even overleg werd besloten hier muziek voor de hele malletband onder te zetten. Het verhaal over de jongen die via het bakkie van zijn vader contact krijgt met een chauffeur, die samen met nog twaalf anderen hem een onvergetelijke dag bezorgen. Menig traantje werd weggepinkt, zo ontroerend werd Teddybeer samen met Bjorn ten gehore gebracht.
Na afloop van het programma ging de band nog even verder met herkenbare popnummers. Terwijl OFF course aan de bar genoot van een drankje werd ‘het dondert en het bliksemt’ ingezet. Met nog een aantal nummers uit het dweilrepertoire kreeg de malletband de bezoekers in polonaise.
Het tweede blok van OFF course werd nog een keer onderbroken. Want wat doe je wanneer je in Baak speelt en er drie Bielemannen in het publiek zijn. Precies, dan organiseer je een paaltje en dan wordt er een wals gespeeld. Het omhakken ging iets anders dan gebruikelijk met een versierde bamboestok als paal en trommelstokken als bijl. Maar omhakken lukt de Bielemannen altijd. Samen is van deze avond een feestje gemaakt. Samen gaan ze verder; op weg naar de kermissenoptochten en andere buitenoptredens. Maar ook weer nieuwe concertstukken. Wie het leuk lijkt om daar aan mee te doen, wordt uitgenodigd voor de woensdagavond in de Pannevogel. Vanaf 19.45 uur staat er van alles klaar om samen muziek te maken.
Samen muziek maken wordt ook op de basisschool gedaan. De afsluiting daarvan is het volgende project. Op woensdag 15 februari geven de kinderen van groep 6 van de Pannevogel en de malletband samen een concert. Daarin laten de kinderen horen wat ze in tien weken hebben geleerd. En de uitsmijter die avond is hun eigen gekozen nummer 1 uit de hitlijst: Green Green Gras.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden