De groep VPS KeK als winnaar op het podium van het a capella festival in Sendenhorst. Foto: Michael Gornig
De groep VPS KeK als winnaar op het podium van het a capella festival in Sendenhorst. Foto: Michael Gornig

VPS KeK overtuigt jury op Duits a capella festival

Muziek

STEENDEREN/SENDENHORST – Dertien deelnemende groepen had de jury te beoordelen bij het driedaagse a capella festival in het Duitse Sendenhorst, in de buurt van Münster. Uiteindelijk maakte Rudi Marhold, woordvoerder van de jury, bekend dat het Nederlandse VPS KeK de winnaar was van de ‘Vocal Champs Contest’.

De hoofdprijs is 1000 euro en tickets voor zeven optredens in Duitsland, waaronder een wildcard voor het nog hoger aangeschreven ‘Solala A-cappella-Festival’ in Solingen in 2023. VPS KeK bestaat al tien jaar en zingt in de huidige bezetting met Gerrit Hiddink, Martin Schoenmaker, Mark Vermeeren en Joep Hopstaken. Tweede werd de groep ‘The Razzzones’ en de derde plaats was voor ‘The Knorke, beiden uit Berlijn. Winnaar van de Publieksprijs was de groep ‘Vocoder’ uit Hamburg.

VPS KeK had voordat de jury haar oordeel velde al een aantal nummers op de ‘Open Stage’ ten gehore gebracht, met als speciale gast drummer Rudi Marhold. Zonder te hebben gerepeteerd, werd onder andere ‘The Seventh Son’ een geweldig optreden. De groep mocht als winnaar een toegift verzorgen en de keuze viel op Simon & Garfunkels nummer ‘Bridge Over Troubled Water’.

De groep VPS KeK als winnaar op het podium van het a capella festival in Sendenhorst, met twee sponsoren. Foto: Michael Gornig

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden