Ine, Elsbeth, Paula en Jonneke Adolfsen. Foto: G. Breukink

Ine, Elsbeth, Paula en Jonneke Adolfsen. Foto: G. Breukink 

Concert ‘Cantado op Kerkenpad’ in de Kapel van Bronkhorst

Muziek

BRONKHORST - Het vrouwenkwartet Cantado bestaat uit vier zussen Adolfsen; hun vader was tussen 1981 en 1986 predikant in Steenderen en Bronkhorst. Vroeger werd er door het gezin (er zijn ook nog vier broers) veel gemusiceerd, in allerlei samenstellingen.

Het gezin woonde altijd dicht bij en zelfs een beetje in de kerk. Ruim twintig jaar na het overlijden van hun vader (en een halfjaar na dat van hun moeder) gaan de zussen in vier van ‘zijn’ kerken een concert verzorgen. In Bronkhorst is dat op zaterdagavond 10 september, om 20.00 uur.

In ‘Cantado op Kerkenpad’ staat de componist Henry Purcell centraal. Zijn liederen zijn voor de muzikale jeugdherinneringen van de zussen van grote betekenis: thuis werden ze regelmatig gezongen bij de piano. Naast de liederen van Purcell worden er enkele religieuze stukken en een aantal nummers in het lichtere genre uitgevoerd.

De uitvoerenden zijn Jonneke (mezzosopraan), Ine (sopraan), Elsbeth (mezzosopraan) en Paula (alt). Bij enkele liederen begeleidt Merel Adolfsen hen op de piano.


www.cantado.jouwweb.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden