Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR

Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR

Laatste van serie orgelconcerten Lambertikerk: Dennis Vallenduuk

Muziek

ZELHEM - De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk in Zelhem zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. De afgelopen vijf achtereenvolgende vrijdagmiddagen konden liefhebbers luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Zij stelden zelf hun programma samen. Ieder concert kreeg zo een eigen sfeer. Het laatste orgelconcert in deze serie is op 19 augustus, dan speelt Dennis Vallenduuk. Aanvang 15.00 tot 15.45 uur.

De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang en de toegang is gratis. Wandelaars en toeristen maar ook luisteraars die niet bekend zijn met orgelmuziek zijn van harte welkom in de mooie Lambertikerk.

Dennis Vallenduuk werd in 1974 in Lichtenvoorde geboren. Op negenjarige leeftijd begon hij met pianolessen bij Godfried Nijs, bij wie hij op vijftienjarige leeftijd ook orgellessen nam. In 1992 kreeg hij zijn eerste benoeming als organist in de Bonifacius- en Ludgerparochie te Lichtenvoorde.
Hij studeerde orgel aan het conservatorium van de Saxion Hogeschool Enschede bij Gijs van Schoonhoven, en behaalde bij hem zowel het Eerste als het Tweede Fase-diploma orgel. Tevens studeerde hij kerkmuziek bij onder andere Jeroen de Wit en kreeg hij koordirectielessen van Kees Stolkwijk. Ook volgde hij improvisatielessen bij Hayo Boerema te Rotterdam.
In 2007 won hij het Nationaal Improvisatieconcours in het Orgelpark te Amsterdam, in 2008 nam hij deel aan het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem. Sinds 2014 is hij als organist verbonden aan de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal.

Op de site is meer informatie over de orgelconcerten, over het van-Leeuwenorgel en over de Lambertikerk.


Lambertikerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden