Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR

Het orgel van de Lambertikerk in Zelhem. Foto: PR

Orgelconcert in de Lambertikerk door Susanna Veerman

Muziek

Vrijdags 15.00 tot 15.45 uur

ZELHEM - De zomerconcerten in de eeuwenoude Lambertikerk in Zelhem zijn al jaren bekend bij de liefhebbers van orgelmuziek. Op zes achtereenvolgende vrijdagmiddagen kunnen liefhebbers luisteren naar bekende Nederlandse organisten. Zij stellen zelf hun programma samen. Ieder concert krijgt zo een heel eigen sfeer. Op 29 juli speelt Susanna Veerman van 15.00 tot 15.45 uur.

De concerten zijn laagdrempelig opgezet: het programma is zeer afwisselend, de uitvoeringen duren niet lang en de toegang is gratis. Wandelaars en toeristen maar ook luisteraars die niet bekend zijn met orgelmuziek zijn van harte welkom in de mooie Lambertikerk.
Susanna Veerman (1975*) studeerde in Moskou aan het Tsjaikovski Conservatorium, waar zij in 1997 haar koordirectiediploma behaalde. Diploma Uitvoerend Musicus koordirectie behaalde zij in 2001 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Jan Pasveer en Daniel Reuss.
Zij vormt met haar echtgenoot Wim Does een vast quatre-mains duo op orgel. In 2016 bracht zij met pianiste Mirsa Adami en Wim Does de cd ‘Key Connections’ uit met orgelwerken voor orgel- en pianoduo in Philharmonie Haarlem.
Heden dirigeert zij vier koren en leidt zij nog een eigen projectkoor. Tevens is zij zeer actief als begeleidster bij koren op concerten zowel op orgel/continuo als piano en coacht zij koorzangers. Jaarlijks organiseert zij concertreizen naar het buitenland met haar projectkoor. Sinds 2008 leidt zij met Wim Does eigen muziekpraktijk W&S Music in Amsterdam en Apeldoorn.
Van 1999-2021 was Susanna dirigente en hoofdorganiste van de Emmaüsparochie Amsterdam waar ze twee historische orgels bespeelde: het Hilgers (1774) orgel in de Boomkerk en het Cavaillé-Coll (1881) orgel in de Augustinuskerk. Tevens organiseerde zij jarenlang Internationale Orgelconcerten. Sinds 2021 is zij hoofdorganiste van de St. Jacobus de Meerderekerk in Den Haag (Parochie Maria Sterre der Zee).
Susanna geeft jaarlijks concerten in Nederland en in het buitenland, onder andere in Canada, USA, Rusland, Wit-Rusland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië et cetera. In Frankrijk speelde zij in de kathedralen van Orléans, Bordeaux en Le Mans. In 2017 gaf zij een concert in de beroemde Notre-Dame Kathedraal te Parijs.
Na Susanna Veerman op 29 juli, speelt op 5 augustus Jan Pieter Lanooy, 12 augustus IJsbrand ter Haar en 19 augustus Dennis Vallenduuk. Ga naar de site voor meer informatie over de orgelconcerten, over het van-Leeuwenorgel en over de Lambertikerk.


Lambertikerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden