Hans Kwakkernaat. Foto: J. Zoeteman
Hans Kwakkernaat. Foto: J. Zoeteman

Verandaconcerten bij De Olde Schoole

Muziek

Joost Zoeteman Gypsy Trio en pianovirtuoos Hans Kwakkernaat

RHA - Na de succesvolle Verandaconcerten van vorig jaar is het wederom ‘genieten van prachtige muziek onder de Rode Beuk van de Olde Schoole’. Op 3 juli ontmoet het Joost Zoeteman Gypsy Trio de pianovirtuoos Hans Kwakkernaat. Het resultaat is een bijzondere swingende mix van gypsy en jazz! De Olde Schoole is aan de Rhabergseweg 30 op Rha. Aanvang 15.00 uur. 

De band opende het North Sea Jazzfestival, en speelde onder andere op het Khamoro Gypsy Festival in Praag en het Hidrelliz Festival Istanbul. Ook maakten ze een tournee met de legendarische Franse zigeunergitarist Tchavolo Schmitt.
Gitarist Joost Zoeteman geniet bekendheid door zijn eigenzinnige gitaarspel, een cross-over van jazz, gypsy, jazz en hedendaagse invloeden uit alle windstreken. Met een frisse en open benadering van bestaande stijlen blaast hij nieuw leven in stijlen met wortels in de traditie.
Hans Kwakkernaat (piano) behoort al jaren tot het beste wat de Nederland op jazzgebied heeft te bieden. Hij speelde op alle major jazzfestivals, en toerde door de Verenigde Staten, IJsland, Jamaica en Zuid Amerika. Velen groten der Jazz speelde al met hem, zoals James Moody, Bob Mintzer.
Begeleidingsgitarist Martin Limberger is een van de meest gevraagde gitaristen in dit genre. Hij trad op zijn veertiende al op met Stephane Grapelli (violist van Django Reinhardt/Hot Club de France). Op dit moment toert hij ook samen met Stochelo Rosenberg en pianist Peter Beets.
Contrabassist Taeke Stol speelde met nagenoeg iedereen in de jazz en Nederlandse muziekwereld. Met zijn virtuositeit en uitstraling een bijzondere bassist!
Toegang 12 euro, kinderen tot twaalf jaar vrij entree. Reserveren op 06-24860274 of mail naar guustangelderbigband@gmail.com.


www.guustangelder.nl

Joost Zoeteman Gypsy Trio  Foto: J. Zoeteman

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden