De aanwezige blokfluitleerlingen speelden voor het eerst samen met het leerlingenorkest. Foto: Karin Romeijnders
De aanwezige blokfluitleerlingen speelden voor het eerst samen met het leerlingenorkest. Foto: Karin Romeijnders

Trotse muzikanten op voorspeelmiddag Crescendo

Muziek

HENGELO - Zaterdag 18 juni togen vaders, moeders, opa’s, oma’s, partners en ander supporters naar Ons Huis in Hengelo om te luisteren naar de prestaties van de leerlingen van muziekvereniging Crescendo. Spannend, want voor sommige jonge muzikanten was het zelfs de eerste keer dat ze samen mochten spelen met het Crescendo-instaporkest.

De voorspeelmiddag had een gevarieerd programma. De jongste leerlingen bleken al na een paar muzieklessen twee liedjes te kunnen spelen op het klokkenspel, samen met juf Gerdien. De aanwezige blokfluitleerlingen lieten samen een aantal liedjes horen, maar speelden ook een aantal nummers samen met het instaporkest. Daarnaast waren er optredens van een aantal jonge en niet-meer-zo-jonge leerlingen op dwarsfluit, klarinet en bariton.
Het instaporkest van Crescendo, bestaande uit leerlingen en een aantal ondersteunende leden van de harmonie, speelde daar tussendoor bekende nummers als Mamma Mia en muziek uit films als Ghostbusters, Beauty and the Beast en De Kleine Zeemeermin.
Al met al was het een geslaagde middag, zo bleek wel uit de opkomst, het enthousiaste applaus én de trotse blikken van zowel de muzikanten als het publiek.

Ook na de zomervakantie biedt Crescendo weer volop mogelijkheden voor het volgen van muzieklessen. Algemene Muzikale Vorming, blokfluitlessen, of lessen op een harmonie instrument: het kan allemaal. Kijk op de site voor de mogelijkheden of neem contact op met Marie-José Holtslag.


mariejose@crescendohengelo.nl

www.crescendohengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden