Het Reurpop-terrein kent verschillende area's met veel muziek, theater en spektakel. Foto: JorisFotografie
Het Reurpop-terrein kent verschillende area's met veel muziek, theater en spektakel. Foto: JorisFotografie

Aankomend weekend muziek, theater en spektakel op Reurpop

Muziek

RUURLO – Na twee jaar afwezigheid vindt het muziek-, theater- en spektakelfestival Reurpop aankomend weekend eindelijk plaats. In het eerste jaar (2008) lag de focus voornamelijk op muziek, maar tegenwoordig staat Reurpop ook in het teken van spektakel en theater, oftewel sfeer en beleving. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni is met zes podia op het festivalterrein aan de Wiersseweg in Ruurlo voor zowel jong als oud volop vermaak. De muziekstijlen zijn zeer divers, of je nu houdt van pop, rock, country, hardstyle of dance; het is allemaal aanwezig.

Nu, vijftien jaar later is Reurpop met een bijna uitverkochte zaterdagavond en zondag én een hardlopende vrijdagavond nog steeds geliefd en toegankelijk voor iedereen. De vrijwilligers van de organisatie van het Reurpop festival hebben ook dit jaar weer heel wat moois voor de festivalgasten geregeld. Zo wordt Reurpop op vrijdagavond 10 juni afgetrapt met optredens van Yung Felix, The Partysquad, JeBroer, Dansado en de Feestmeester, Batenburg Hellbillie, Crystal Dream en met dé zangers van het Nederlandse lied Peter Beense en Wesley Klein. En wie weet spot je deze avond Mary Miracle en haar drags, de Festivader of de Sneldichter op het terrein die er het hele weekend zijn.

Foute hits
Zaterdagavond 11 juni staat in het teken van foute hits en guilty pleasures. De Balzaal wordt dan omgetoverd tot een waar foute-party-paradijs met de XXL Show van Coming Fout! Gastoptredens worden verzorgd door Loco Loco Discoshow, Fort Fiesta en Sjieke Bazen. Onze Darris (voorheen DJ Bjerne) trapt de avond af vanaf 19.30 uur. Wie iets rustiger wil beginnen, kan dat met onder andere de tributeband van Johnny Cash of met akoestische optredens van 2 Fine en Merel Sophie. De Zandkoele staat deze zaterdagavond niet bekend om de ‘chille beach vibes’. Daar gaan ze een energieke avond tegemoet met de dikste hardstyle-hits van onder andere Bass Modulators, B-Front, Inpulsa, Plug ’n Play en Hypnose.

De laatste festivaldag, zondag 12 juni, wordt geopend met een anti-kater ontbijt voor het hele gezin, dat start om 10.00 uur. Tijdens het anti-katerontbijt start ook Goedemorgen Reurpop. Zanger Ronnie Tober, Die Slingetaler en De Sleppers zorgen voor een gezellige en verbindende ochtend. Om het feest compleet te maken is er ook deze editie weer een anti-kater bingo met prachtige prijzen én hebben 65-plussers (net als kinderen tot en met 12 jaar) zondag gratis toegang tot Reurpop. 

Kindermiddag
Aansluitend wordt het zondagmiddagprogramma vervolgd met de alom bekende, succesvolle Kindermiddag. Het thema dit jaar is circus met de gehele middag in en om de circustenten tal van leuke activiteiten. En papa’s opgelet; niet eerder gingen vaders graag zo vroeg met hun kroost naar Reurpop. Niemand minder dan Bobbi Eden komt op de Reurpopzondag voor een speciaal kinderprogramma. Van 12.00 tot 13.30 uur is deze voormalige internationale pornoster aanwezig en leest ze kinderverhaaltjes voor aan de aanwezige kinderen.

Tevens kan men voor het eerst in de Reurpop geschiedenis de zondag fris en fruitig beginnen met een heuse meridiaanstrekking (oefeningen om je energie te activeren en balanceren) zodat men vervolgens ontspannen kan gaan genieten van het middagprogramma met onder andere Kenny B., De Dijk Tribute, The Young River en VOF de Kunst. De jongeren zijn deze middag waarschijnlijk te vinden op het Amsterdams plein met optredens van Ammar (Turkse Hazes), Pjotr, Paul Singh, Denzo Amaro en T-Cota.

Nieuwe area’s
Naast nieuwe activiteiten zijn er ook enkele nieuwe area’s. Een daarvan is ‘Op Deale’, wat voorheen de Huiskamertent was. Op Deale is akoestische, unieke en eigen muziek te vinden van verschillende singer-songwriters zoals Jasper Mook, Tim Dawn en Marise. En van gitaarvirtuoos Mart Hillen. Iedereen zal zich direct thuis voelen, want de intieme sfeer behoudt Reurpop zeker, alleen nu met plaats voor driehonderd Reurtoppers. Een andere nieuwe area is de ‘Carnivale’ waar onder andere op zondagmiddag het kindercircus te zien is. En tenslotte krijgt het favoriete likeurtje ‘Oele’ dit jaar voor het eerst in de geschiedenis zijn eigen bar.

Met een prachtige line-up, spektakel, gekkigheid en uitzinnige festivalbezoekers kan het haast niet anders of Reurpop wordt weer als vanouds.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden