Dennie Christian. Foto: PR
Dennie Christian. Foto: PR

Dennie Christian komt Vol Gas naar de Weissenbrink

Muziek

ZELHEM/WITTEBRINK - Het weekend van 28 en 29 mei staat weer bol van de muzikale activiteiten. Op zondag 29 mei vindt al weer de negende editie plaats van het Weissenbrink Wein und Bier Fest, op zaterdag 28 mei de eerste editie van De Tol Vol Gas.

In de feesttent op ‘de wies’n’ achter café De Tol treden op zaterdagavond op de band de Euro’s, de Beatcrooks en Wilbert Pigmans. De Euro’s spelen zelf, zoals ze zeggen verrassender en enthousiaster dan ooit tevoren de haringen uit de tent en komen er lachend mee weg. En gelachen wordt er! Naast een zondvloed aan hits zorgt dit powertrio met hun briljante interactie en knallende show voor steengoed vermaak. Betrap jezelf op het spelen van de luchtgitaar, zing de longen uit je lijf, en geniet voor de veranderingen eens van een waanzinnig trio zonder schuldgevoel..! Met shows op de Zwarte Cross, Defqon.1, Dreamfields, Boulevard Outdoor, Dauwpop tot in het Gelredome vliegen de Beatcrooks overal ‘Uut de Bochte’. Happy Høken is ongekend populair en Beatcrooks gaat op elke feest tot de laatste druppel, van zweet tot alcohol. Van feestmuziek, dikke beats, meezingers tot happy hardcore en een tandje gortiger. Wilbert Pigmans stond in 2019 maandenlang hoog in de diverse hitparades met zijn versie van het lied De Toreador, ooit uitgebracht door Jacques Herb. Overal waar je kwam klonk ‘senorita, dit is het momento’! Een prachtig mooi affiche voor een avond gezelligheid bij De Tol.

Op zondag 29 mei gaat om 13.30 uur het terrein weer open voor een nieuwe editie van het Weissenbrink Wein und Bier Fest, een inmiddels niet meer weg te denken evenement in de Achterhoek. Jaarlijks weten steeds meer mensen dit feest te vinden en zodra de datum bekend is, wordt die dan ook vastgezet in vele agenda’s. De gemoedelijke sfeer, Zuid-Duitse en Oostenrijkse invloeden qua aankleding, drank en eten en een goed programma zijn de belangrijkste elementen van dit Oktoberfest im May! De muzikale acts bestaan dit jaar uit het Duo Huttenspass, zij trappen om 14.00 uur het spits af. Om 14.45 uur treedt daarop aansluitend de bekende Duitse zanger en presentator Dennie Christian op. Op de klanken van ‘Rosamunde’ en ‘Besame Mucho’ zullen dan ongetwijfeld de polonaises door de tent gaan. Na dit geweld staat de nr. 1 band van Nederland qua apres-ski muziek op het podium, te weten WirSindSpitze! Met een vernieuwde show komen zij voor de vijfde keer naar de Weissenbrink en na twee jaar afwezigheid door corona komen zij vol enthousiasme vanuit Zuid-Limburg weer naar Zelhem. Uiteraard mag huisartiest Peter Borkes niet ontbreken, vanaf het allereerste begin is hij er jaarlijks bij, en zijn aanwezigheid is een garantie voor een laaiend enthousiaste menigte. De organisatie hoopt dat er ook dit jaar weer meer mensen zijn die de Lederhose en Dirndl uit de kast trekken om daarmee de sfeer te verhogen, voor de mooist aangeklede en enthousiasme uitstralende heer en dame zijn er een fraaie beker en dinerbon van Café De Tol te winnen!

Kaarten voor beide evenementen zijn te bestellen via www.cafedetol.nl of verkrijgbaar in het café. Voor meer informatie, kijk op de website of volg de organisatie via Facebook en/of Instagram.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden