Van links naar rechts: Willie Geurts, Jan Godschalk, Gerard van de Woerdt, Ada Rutjes-Steentjes. Voor: Antoinet Masselink-Peters en Riek Veenhuis-Tankink. Foto: Trudi van der Weijden
Van links naar rechts: Willie Geurts, Jan Godschalk, Gerard van de Woerdt, Ada Rutjes-Steentjes. Voor: Antoinet Masselink-Peters en Riek Veenhuis-Tankink. Foto: Trudi van der Weijden

Koorjubilarissen en afscheid van de organist

Muziek

STEENDEREN - Eremedailles St. Gregorius en gouden spelden in goud werden opgespeld bij trouwe leden van het St. Willibrordkoor. Afscheid werd genomen van de organist. Het samengestelde koor 2gether huldigde twee leden met eremedailles St. Gregorius in goud. 

Gemengd koor
Op zaterdagavond 30 april werden er na de eucharistieviering vijf koorleden gehuldigd van het gemengd koor van de St. Willibrordgeloofsgemeenschap in Steenderen. Vanwege corona kon dit niet eerder plaatsvinden.
Drie dames werden onderscheiden met de eremedaille St. Gregorius in goud voor hun 40-jarig lidmaatschap van het gemengd koor. Het zijn de dames Antoinet Masselink-Peters, Riek Veenhuis-Tankink en Ada Rutjes Steentjes. De heren Jan Godschalk en Willie Geurts kregen een gouden speld voor hun 50-jarig lidmaatschap. Omdat hier geen medaille voor bestaat is het een klein speldje met het getal 50 erop dat je op je eerder gekregen medaille kunt spelden. Alle jubilarissen kregen de bijbehorende oorkonde en een bos bloemen. Natuurlijk werd het Lang zullen ze leven gezongen en kregen zij een welverdiend applaus.
Applaus was er ook voor Gerard van de Woerdt die na heel veel jaren afscheid nam als organist. Hij kreeg als dank een beeldje van twee mensen die elkaar de hand geven. Ook kreeg hij een bos bloemen. Op zondag 1 mei heeft het koor het Caeciliafeest gevierd, de patroonheilige van de kerkkoren.

2gether
Ook bij het samengestelde koor van zangers uit Keijenborg en Steenderen waren twee jubilarissen. Op zondag 15 mei zong het koor in Steenderen en werden aan het eind van de eucharistieviering twee zangers naar voren geroepen. Wat waren zij verrast.
Wilma Vrielink-Roording en Maurice Geurts zijn beiden 40 jaar lid van het koor. Het begon als jongerenkoor, later werd het Vocal Motion, omdat de jongeren van toen steeds ouder werden en lid bleven van het koor. Sinds een aantal jaren zijn het koor van Keijenborg en Steenderen samengevoegd en zingen beurtelings in beide kerken.
Wilma en Maurice kregen de eremedaille St. Gregorius in goud opgespeld en de oorkonde en bloemen. Na afloop van de viering werden ze gefeliciteerd door de aanwezigen en was er wat extra lekkers bij de koffie in het Kerspel.

Wilma Vrielink-Roording en Maurice Geurts. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden