Belle, Ziva, Noa, Esmee en Maudi maken indruk met musical ‘Geen woord over Bruno’. Foto: Liesbeth Spaansen
Belle, Ziva, Noa, Esmee en Maudi maken indruk met musical ‘Geen woord over Bruno’. Foto: Liesbeth Spaansen

Musical ‘Geen woord over Bruno’ wint playbackshow

Muziek

Belle, Ziva, Noa, Esmee en Maudi maken indruk

Door Liesbeth Spaansen

TOLDIJK – De Grote Playbackshow, georganiseerd door Stichting Oranjefeesten Toldijk (SOT) is terug van weggeweest, en hoe! Met elf acts op het podium stond er vrijdagavond 6 mei een vertrouwd evenement op de agenda. Leerlingen van groep 1 tot en met 8 van Basisschool De Rank stonden dapper op het podium in een volle Zaal Den Bremer.

De voorzitter van SOT, Stef Groot Nibbelink opende de avond, blij om na twee jaar geen Playbackshow te hebben kunnen organiseren weer voor een volle zaal te staan. Al was het dit jaar niet op Koningsdag. DJ Roan Kuperij zorgde deze avond voor muziek en licht. “Hij is bekend geworden, nadat hij een paar keer heeft meegedaan met de playbackshow en zelfs een eerste prijs won als Wolter Kroes”, hoopte Stef dat het een stimulans is om volgend jaar ook weer genoeg deelnemers te hebben.
Hij stelde daarna de jury voor: redacteur van weekblad Contact Liesbeth Spaansen, meester van De Rank Luuk Smit en lid van het Oranjecomité Cindy Garritsen. Stef Groot Nibbelink zorgde voor de presentatie bij de jurytafel. Nienke Offenberg en Annelie van Bommel stonden bij het podium om te helpen met de attributen van de deelnemers en hun eerste reacties na een optreden.

Was de avond voor de jongste leerlingen in de categorie groep 1 t/m 4 een nieuwe belevenis, voor de leerlingen van groep 5 t/m 8 was het niet helemaal nieuw. Het was wel even wennen, maar een aantal aspecten van de Playbackshow waren als vanouds: de jury beoordeelde de acts op playbacken, de act, de uitvoering, het gebruik van het podium en de aankleding. In de pauze ging de jury even apart zitten om alvast van de eerste categorie de prijswinnaars te bepalen.
Toen ook de laatste acts op het podium hun beste beentjes hadden voorgezet, kwamen als verrassing de Toldiekse Toppers op het podium. Deze drie leden van de SOT hadden een heuse discomedley ingestudeerd. Daarmee werd de avond met een polonaise door de zaal en over het podium met alle kinderen afgesloten.
De jury bepaalde tot slot ook van de tweede categorie de prijswinnaars, waarna de prijzen konden worden uitgereikt. Alle deelnemers kregen van Nienke en Annelie eerst een herinneringsmedaille omgehangen. Alle deelnemers hadden een mooi optreden gegeven en gezorgd voor een mooie avond, maar Bente Jansen en Jill van den Burgt uit groep 4 imponeerden met ‘Hart Beat’ van Rein van Duivenboden en Vajèn van den Bosch. De tweede plek was voor Groep 2 leerlingen Nova Stuivenberg, Sophie van Bommel, Lot Burgers en Lena Offenberg met ‘Worden wat je wil’ van Kinderen voor Kinderen.

Leerlingen van groep 6 en 7: Belle Ruessink, Ziva Wunderink, Noa Wunderink, Esmee Wevers en Maudi Franken maakten indruk met hun musical ‘Geen woord over Bruno’ uit de film Encanto. Tweede werd Lars Regelink uit groep 6 met ‘Mijn kleine presidentje’ van Jaap Reesema. Tot slot kwamen twee acts op de derde plaats te staan: Jack Offenberg en Gijs Offenberg, groep 5 en 6, met ‘Ramenex la coupe a la maison’ van Vegedream en Jorik Loman uit groep 7 met ‘Als de morgen is gekomen’ van Jan Smit.

Voorzitter Groot Nibbelink bedankte de jury en de geluidsman, de deelnemers en de enthousiaste bezoekers. Met nog een keer de winnende act van Belle, Ziva, Noa, Esmee en Maudi werd de avond afgesloten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden