Concert Koninklijke Harmonie Concordia in de Sint Willibrorduskerk in Hengelo. Foto: Elles Oldenhave
Concert Koninklijke Harmonie Concordia in de Sint Willibrorduskerk in Hengelo. Foto: Elles Oldenhave

Publiek geniet na twee jaar van koninklijke klanken

Muziek

HENGELO - Op zondag 24 april gaf het harmonieorkest van Koninklijke Harmonie Concordia haar voorjaarsconcert in de Sint Willibrorduskerk in Hengelo (Gld.). 

Voorzitter Harmen Kraassenberg heette het publiek van harte welkom tijdens dit bijzondere concert. Twee jaar lang kon er vanwege Covid geen optreden worden gegeven. Dit was ook het eerste concert van de harmonie onder leiding van dirigent Chiel Zomer. 

Harmen Kraassenberg gaf het woord aan Nicole Hulstijn, saxofoniste binnen Concordia en, voor deze gelegenheid, ladyspeaker. Nicole gaf over ieder stuk wat informatie. Het concert werd geopend met ‘Concerto d´Amore’ van Jacob de Haan. Een stuk met verschillende ritmes en stijlen, waaronder Barok, Pop & Jazz. 

Daarna nam Concordia het publiek mee naar de Zwitserse bergen rond Sint Moritz, met het stuk ‘Yellow Mountains’, en mocht de luisteraar voor één keer zijn eigen verhaal bedenken bij ‘La Storia’. Eén van de hoogtepunten tijdens het concert was het nummer ‘Nearer my God to Thee’, oftewel ‘Nader mijn God bij u’. Het verhaal is geïnspireerd op de Jacobsladder uit de Bijbel (Gen 28:11-12), maar voor de luisteraar meer bekend als het laatste muziekstuk dat werd gespeeld door het orkest op het schip de Titanic, terwijl het schip aan het zinken was. Van achteruit de kerk kwamen mooie trompetklanken, gespeeld door Mark Oldenhave en Richard Arendsen. 

Ook speelde de harmonie bekende nummers zoals ‘Fly me to the Moon’ van Frank Sinatra en een medley van Queen met nummers als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Another One Bites the Dust’, ‘Crazy Little Thing Called Love’, ‘We Will Rock You’ en ‘We Are the Champions’.

De harmonie sloot af met het nummer ‘The Olympic Spirit’, Geschreven in tien minuten door de componist John Williams, bedoeld als achtergrondtune tijdens de verslaggeving van de Olympische Spelen in Seoul in 1988. Voorzitter Harmen Kraassenberg bedankte het publiek voor de aanwezigheid en hoopt iedereen weer te zien tijdens een volgende activiteit of concert.


www.khconcordia.nl

Concert Koninklijke Harmonie Concordia in de Sint Willibrorduskerk in Hengelo. Foto: Elles Oldenhave

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden