Bezoek tentoonstelling in het Stedelijk Museum Zutphen. Foto: Francis de Haan
Bezoek tentoonstelling in het Stedelijk Museum Zutphen. Foto: Francis de Haan

Van museumbezoek tot buikdansen met Vrouwen van Nu Steenderen

Maatschappij

STEENDEREN - Tonny Jebbink en Ina Meenink-Harmsen, de culturele contactleden van Vrouwen van Nu afdeling Steenderen, hadden een interessante excursie georganiseerd naar het Stedelijk Museum in Zutphen. Hier was de tentoonstelling Hete Vuren te bewonderen met onder andere 33 schilderijen afkomstig uit het Rijksmuseum. Bekende meesters zoals Jan Steen, Gerard Dou, Jacob Maris en Jozef Israëls waren er te zien, deze waren nog niet eerder tentoongesteld in Zutphen. Er was veel animo van de leden om deze tentoonstelling te bezoeken en al met al werd het een zeer geslaagd bezoek. Wie nog niet geweest is, dit kan nog tot en met 12 mei 2024. 

De volgende avond van Vrouwen van Nu was iets totaal anders. Een Oriëntaalse Show en Workshop gegeven door Sheila’ s Buikdanscentrum uit Zutphen. Sheila vertelde eerst enthousiast over het ontstaan van buikdansen, in de tempels nota bene, later werden ze daar uit verbannen. Het komt vooral voor in de Oosterse cultuur met name in de Egyptische. In Egypte is er geen feest zonder buikdanseressen. Voor de pauze werden de leden uitgenodigd om te komen dansen compleet met rokje met rinkelende muntjes. Na de pauze gaven de buikdanseressen nog een geslaagde dans demonstratie.
Dinsdag 16 april staat een bezoek aan het Aquadomum op het programma, een ondergrondse waterwoning in het groen in Zelhem. Bij mooi weer gaan de vrouwen er op de fiets naartoe, uiteraard zijn er ook auto’s beschikbaar voor vervoer.

Buikdansen. Foto: Francis de Haan

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant