Voor de derde keer zijn er bomen vernield aan de L. Dolfingweg tussen Baak en Steenderen. De gemeente heeft aangifte gedaan. Foto: Martin Nieuwenhuis
Voor de derde keer zijn er bomen vernield aan de L. Dolfingweg tussen Baak en Steenderen. De gemeente heeft aangifte gedaan. Foto: Martin Nieuwenhuis

Vandalen slaan opnieuw toe in Steenderen

Maatschappij

STEENDEREN/BAAK – In de nacht van 23 op 24 februari zijn dertien bomen volledig gesloopt langs de L. Dolfingweg tussen Baak en Steenderen. Dit is de derde keer dat vandalen daar bomen hebben vernield. Dit tot grote woede van de initiatiefnemers, maar ook de omwonenden en de bewoners van Steenderen.

In en rond Steenderen is de afgelopen jaren hard gewerkt aan versterking van het landschap. Na de bouw van het Aviko-vrieshuis hebben de gemeente Bronckhorst, Het Steenderens Belang, Het Steenders Landschap en Aviko afspraken gemaakt om samen te zorgen voor een zo goed mogelijke landschappelijke inpassing van het vrieshuis. Inmiddels zijn op diverse plekken rond Steenderen bomen geplant die na verloop van tijd zorgen voor een groen aanzicht van het dorp. 

Een belangrijke onderdeel van het plan is de laan-beplanting langs de L. Dolfingweg tussen Baak en Steenderen. Twee jaar geleden is gestart met de aanplant van lindebomen in de berm van deze weg. Al vrij snel nadien viel een deel van de bomen ten prooi aan vandalen die de bomen hebben vernield. De vernielde bomen zijn vervangen maar kort daarna zijn er opnieuw een aantal bomen vernield. Afgelopen jaar zijn de vernielde bomen opnieuw vervangen door nieuwe exemplaren. 

Tot grote woede van de initiatiefnemers, maar ook de omwonenden en de bewoners van Steenderen, zijn er in de nacht van 23 op 24 februari opnieuw dertien bomen volledig gesloopt. Het huftergedrag heeft inmiddels een schade opgeleverd van vele duizenden euro’s. Worden daarbij de veroorzaakte schades aan het bushokje nabij de Covikseweg opgeteld, waarschijnlijk veroorzaakt door dezelfde ‘helden’, dan is het schadebedrag zelfs nog veel hoger. 

De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan van de vernielingen en hopelijk slaagt de politie erin de daders te achterhalen. 

Wie informatie heeft, meldt dit dan alstublieft. Het vervangen van de vernielde bomen gaat deze winter helaas niet meer plaatsvinden. Vervangende bomen zijn niet direct te verkrijgen en het plantseizoen loopt ten einde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant