Positieve gezondheid. Foto: PR Stg. Welzijn

Positieve gezondheid. Foto: PR Stg. Welzijn 

‘Positieve gezondheid is hét middel om jezelf te trainen verder te komen’

Maatschappij

Ouderendag op 6 oktober bij Den Bremer in Toldijk

Door Ceciel Bremer

TOLDIJK – In het kader van de Nationale Ouderendag organiseren Stichting Welzijn Steenderen, Stichting Welzijn Drempt, Hummelo, Keppel, KBO-PCBO en seniorenclub 60+ op vrijdag 6 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een bijeenkomst bij Den Bremer aan de Zutphen-Emmerikseweg 37 in Toldijk. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze informatieve, maar vooral gezellig middag bij te wonen.

De samenwerkende stichtingen en verenigingen in Steenderen, Drempt, Hummelo en Keppel organiseren ieder jaar op de Nationale Ouderendag, een middag voor alle inwoners uit de nabije omgeving van circa 55 jaar en ouder. “Maar ben je jonger en lijkt het je leuk om deze middag bij te wonen, dan ben je ook van harte welkom”, benadrukt Anita Bongers, bestuurslid van Stichting Welzijn Steenderen. Tijdens deze middag wordt gesproken over positieve gezondheid. “Zeker als je ouder wordt en het fysiek misschien niet meer zo gaat zoals je graag zou willen, is positieve gezondheid een belangrijk onderwerp. Kijk juist naar wat je nog wel kunt in plaats van naar wat je niet meer kunt of wat niet meer zo goed lukt. Tijdens deze middag praten we hierover met elkaar, wisselen we ervaringen uit zodat je leert te relativeren en ziet hoe een ander in een soortgelijke situatie hiermee omgaat. Met positieve gezondheid train je jezelf hoe je verder komt”, licht Bongers toe over de middag.

De organisatie verwacht dat positieve gezondheid een thema is dat iedereen die ouder wordt aanspreekt. “Of je hebt ervaringen van anderen nodig om zelf te leren positiever te worden. Of je straalt zelf veel positiviteit uit en kunt tijdens deze middag een voorbeeld zijn voor anderen. Naast dit interessante thema staan vooral gezelligheid en ontmoeting centraal tijdens de ouderendag. We sluiten de middag daarom ook af met muziek van De Jossies”, vertelt Bongers.

Aanmelden is zeer gewenst en kan bij Stichting Welzijn Drempt, Hummelo en Keppel door te bellen met 0314-380 232 of een e-mail te sturen naar info@swdrempthummelokeppel.nl of bij Stichting Welzijn Steenderen via 0575-450 029 of contact@welzijnsteenderen.nl.

De toegang is gratis en inclusief een hapje en een drankje, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Bordspel positieve gezondheid. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden