Vijf miljoen euro winnen? Wie wil dat nu niet? Het overkwam Anita in het blijspel ‘Een lot uit de loterij’. Foto: Maaike Hofman

Vijf miljoen euro winnen? Wie wil dat nu niet? Het overkwam Anita in het blijspel ‘Een lot uit de loterij’. Foto: Maaike Hofman

Veldhoeksfeest weer als vanouds

Maatschappij

Het blijft tweedaags, op de vierde vrijdag en zaterdag van september

Door Jan Hendriksen

VELDHOEK - Bij het jaarlijkse Veldhoekfeest blijft alles bij het oude. Stichting Volksfeest Veldhoek pakt vanaf dit jaar de programmering van voor de coronaperiode weer op. Dat wil zeggen dat het feest weer twee dagen duurt, traditioneel op de vierde vrijdag en zaterdag van september (22 en 23 september).

Een jaar geleden was dat nog anders, maar toen vierde Veldhoek haar uitgestelde honderdjarig jubileumfeest. En die editie werd met een dag verlengd: voor het eerst in de geschiedenis werd er ook op zondag ‘gefeest’. Na afloop van de jubileumeditie stelde het bestuur van Stichting Volksfeest Veldhoek zich de vraag: hoe gaan we verder? Gaan we weer terug naar de oude tweedaagse? Of blijven we het doen zoals vorig jaar.
“We hebben ervoor gekozen om op de oude voet verder te gaan, immers dat is altijd goed geweest. Wel hebben het feest van vorig jaar en de corona-edities van daarvoor ons geleerd dat het ook erg gezellig is om zaterdag aan het einde van de middag muziek te hebben. We hebben hiervoor dit jaar dan ook een speciale gast uitgenodigd. Wie? Dat blijft een verrassing. Maar natuurlijk hebben we in de avond weer de vertrouwde band Kaliber”, vertelt secretaresse Agnes Menkhorst van Stichting Volksfeest Veldhoek.

Blijspel
De stichting is trots om te zien hoe enthousiast Toneelgroep Veldhoek onder leiding van regisseuse Ingrid Sweers al weer enkele maanden aan de slag is om vrijdagavond 22 september het blijspel ‘Een lot uit de loterij’ in de feesttent op de planken te brengen. Dat gebeurt nabij het Verenigingsgebouw aan de Kapersweg.
Vijf miljoen euro winnen? Wie wil dat nu niet? Het overkwam Anita. Gewonnen met een of andere loterij voor bewoners van een straat of huis. Het boterde de laatste tijd niet zo met haar man Bram en nu heeft ze een mooie gelegenheid om hem te dumpen en onafhankelijk te worden. Niet alleen de pers maar ook oom Loek en tante Gusta (de eigenaren van het huis) en een overvaller komen een bezoekje brengen om de prijs te bewonderen. Er verschijnen en verdwijnen allerlei personen en dit heeft de nodige gevolgen. Kortom een blijspel met de nodige verwikkelingen.

Spelersgroep
De spelersgroep van Toneelgroep Veldhoek bestaat dit jaar uit Maaike Hofman, Kevin Bretveld, Brigitte Bruins, Maarten Hissink, André Bouwmeester, Ria Ankersmit, Sylke Bouwmeester en Thibeau Weenk. Souffleuse is Sandra Otten en als toneelassistent fungeren Kim Pelgrum en Marel Bouwmeester. De toneelvoorstelling van ‘Een lot uit de loterij’ begint vrijdagavond 22 september om 19.30 uur. Aansluitend is er feest met de band ‘Goeie Genade’.

Optocht
Op zaterdag 23 september gaat het Veldhoeksfeest om 11.00 uur verder met de optocht vanaf de parkeerplaats van Eetcafé De Veldhoek onder leiding van de muzikanten van ‘Niet zoegen moar bloazen’. De optocht eindigt op het feestterrein aan de Kapersweg. Daarna begint om 12.30 uur het vogelschieten en vogelgooien en om 13.30 uur de kinderactiviteiten die door Stichting Jong & Actief Veldhoek worden georganiseerd. Om 13.30 uur is het ook tijd voor de diverse volksspelen. Om 17.00 uur treedt de verrassing op: de speciale muziekartiest. Veldhoeksfeest 2023 wordt zaterdag 23 september vanaf 21.00 uur afgesloten met een feestavond met medewerking van de band Kaliber.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant