Binnenkijken op een van de locaties van Sius. Fotografie: Martin Hogeboom

Binnenkijken op een van de locaties van Sius. Fotografie: Martin Hogeboom

Sius houdt open dag op zaterdag 17 juni

Maatschappij

REGIO - Sius is een zorgorganisatie in de Achterhoek voor mensen met een beperking. Op zaterdag 17 juni organiseert Sius een open dag van 11.00 tot 15.00 uur. Mensen die geïnteresseerd zijn in werken in de zorg of benieuwd zijn naar de verschillende locaties van Sius, worden uitgenodigd om de open dag te bezoeken.

Tijdens de open dag kunnen bezoekers een twintigtal woonlocaties en activiteitencentra (AC’s) van Sius bezoeken. Onder het genot van een kopje koffie kunnen ze kennismaken met de zorg en de verschillende locaties. Elke locatie organiseert verschillende activiteiten, variërend van een dartcompetitie met mooie prijzen tot een workshop sieraden maken. De open dag biedt een kans om de veelzijdigheid van de zorg te ontdekken. De deelnemende locaties en het programma zijn te vinden op de website www.sius.nl/opendag.

Daarnaast is het kantoor in Groenlo ook geopend tijdens de open dag. Daar staan verschillende zorgprofessionals klaar om vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan met geïnteresseerden. Bijvoorbeeld, Perron 8 toont de vrijetijdsbesteding die ze organiseren, de werkcoaches van Jouw Kans vertellen over hun werk, en de projectleider innovatie geeft informatie over zorgtechnologie. Andere aanwezigen zijn een zorgadviseur, orthopedagoog, ambulant medewerker (jeugd), team medezeggenschap cliënten en diverse medewerkers van P&O, zoals een opleidingscoördinator en vrijwilligerscoördinator. Sius nodigt geïnteresseerden uit om op zaterdag 17 juni langs te komen.

Over Sius
Sius biedt zorg en ondersteuning in de hele Achterhoek en richt zich op mensen met een (verstandelijke) beperking. De organisatie biedt verschillende diensten, zoals jeugdzorg, begeleid wonen, begeleiding bij werk en activiteiten, en zorgadvies en behandeling. Het welzijn van de cliënten staat centraal bij Sius, waarbij ze streven naar een goede kwaliteit van leven. Met een team van meer dan 600 medewerkers en 300 vrijwilligers zetten ze zich dagelijks in voor ongeveer 850 cliënten. Sius heeft meer dan 40 locaties.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant