Op de fiets door Bekveld en omgeving. Foto: Leo van Dam

Op de fiets door Bekveld en omgeving. Foto: Leo van Dam

Bekveldse ‘Tour de Boer’ 2023 verenigt nut en vermaak in fietstocht

Maatschappij

BEKVELD - Anders dan voorgaande fietsdagen die door de Buurtvereniging Bekveld georganiseerd werden, zal de editie 2023 nog meer zicht geven op de sociaal-economische veelzijdigheid van de gemeenschap. De ‘Tour de Boer’ wordt gehouden op zondag 4 juni. Start en finish zijn op het erf van de Familie Teunissen, Holterveldseweg 2, Bekveld. De start is tussen 10.30 uur en 13.00 uur.

Met een mix van landschappelijke schoonheid en economische bedrijvigheid, wordt aan de deelnemers van deze editie nog eens verhelderd dat beide componenten aan elkaar schatplichtig zijn. De waarde van het fraaie Achterhoekse coulisselandschap is niet in geld uit te drukken, maar zonder economische bedrijvigheid vaart niemand wel, tenzij je van de lucht kan leven.
Zoals bij zo veel activiteiten in de Achterhoek zal het vermaak echter de overhand krijgen in deze editie van de fietsdag. Na het passeren van de finish zullen de deelnemers namelijk opgewacht worden met de intentie de inwendige mens weer op krachten te brengen met een drankje, hapje en een gezonde dosis gezelligheid. Dat laatste ook wel aangeduid als vitamine G, want bij samenzijn vaart iedereen wel en wordt de eenzaamheid op afstand gehouden.

Voor nieuwkomers is de ‘Tour de Boer’ een uitgelezen gelegenheid om zowel met het landschap, de economische bedrijvigheid als met de bewoners van het buurtschap Bekveld nader kennis te maken. Onbekend maakt immers onbemind.
Omdat dit alles weer net iets te serieus is voor kinderen die toch meer voor bravoure en het avontuur gaan, wordt er een lasergame georganiseerd waarbij ongetwijfeld spanning en pret de bovenhand zullen krijgen.
De kosten zijn 5 euro per persoon, dit is inclusief koffie/thee en een appel en ijsje onderweg. Voor kinderen tot twaalf jaar is deelname gratis. Anders gezegd: een heerlijke dag vermaak voor een appel en een ei.


www.bekveld.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant