Harold Lubbersen (links) en Kees van Heesbeen in hun suite New York, één van de twee kamers in hun bed & breakfast in de Hengelose Kastanjelaan. Foto: Luuk Stam
Harold Lubbersen (links) en Kees van Heesbeen in hun suite New York, één van de twee kamers in hun bed & breakfast in de Hengelose Kastanjelaan. Foto: Luuk Stam

Harold en Kees bedolven onder reacties na uitzending Bed & Breakfast

Maatschappij

Hengelose B&B was te zien in televisieprogramma van Omroep Max

Door Luuk Stam

HENGELO – De telefoons van de mannen stonden een paar dagen ‘op ontploffen’ en ook vanuit het dorp kregen Hengeloërs Harold Lubbersen (52) en Kees van Heesbeen (62) na de uitzending van het televisieprogramma Bed & Breakfast op maandag 22 mei talloze reacties. “In de supermarkt pakken wildvreemden mijn arm beet”, vertelt Lubbersen. “Mensen zeggen van: ‘Wát een leuke uitzending!’ Of: ‘Wat super goed gedaan!’ Dat is heel mooi om te horen. Kees en ik kijken er zelf ook met honderd procent tevredenheid op terug.”

Lubbersen en Van Heesbeen runnen in de Hengelose Kastanjelaan sinds het najaar van 2020 samen hun bed & breakfast ‘Opladen bij Harold en Kees’. In 2018 kocht het stel dit jaren dertigpand, waarin in het verleden jarenlang een architectenbureau huisde, maar dat ook lange tijd leegstond en enigszins verwaarloosd was. De nieuwe eigenaren – die vanuit Almere naar de Achterhoek verhuisden – verbouwden het geheel flink en realiseerden naast eigen woonruimte ook twee suites om als bed & breakfast te verhuren. Beide suites werden ingericht in een thema: New York en Schiermonnikoog.

Opnames
Aanvankelijk zouden Lubbersen en Van Heesbeen vorig jaar al te zien zijn in het programma Bed & Breakfast van Omroep Max, waarin eigenaren elkaars B&B’s bezoeken om die vervolgens te beoordelen. Er vonden toen ook al opnames plaats, maar omdat er vooraf ophef ontstond rondom één van de deelnemers besloot de omroep de betreffende uitzending te schrappen. Het Hengelose stel mocht opnieuw meedoen, maar daarvoor moesten wel nieuwe opnames plaatsvinden. “Het productiebedrijf kon er ook niets aan doen, het was overmacht”, zegt Lubbersen. “Ze zijn heel goed met ons omgegaan. En ze hebben bewust andere camera- en geluidsmensen ingezet, zodat het ook voor ons een soort van nieuw was.” 

Omdat Van Heesbeen op maandag en dinsdag voor zijn werk in het onderwijs in het westen van het land verblijft, bekeken de mannen – die elkaar in 1999 leerden kennen en in 2004 trouwden – pas dinsdagavond samen de uitzending. Lubbersen, die zelf jarenlang bij de Rabobank werkte en nu ruim driekwart van het werk in de B&B op zich neemt, keek maandag al met vrienden. “Maar samen met Kees kwam het toch weer anders binnen. We moesten lachen om elkaars grappen. Plus dat je samen de herinnering van die opnames deelt, want je bent wel zes dagen bezig, drie keer twee dagen, van ’s ochtends vroeg tot in de avond. Het is erg leuk, maar wel heel intensief.”

Bekend gezicht
Dat het Hengelose stel met nipt verschil niet de ‘winnaar’ van deze uitzending werd, mocht de pret niet drukken. De mannen genoten er vooral van om hun met veel liefde opgebouwde bed & breakfast én hun dorp te kunnen laten zien. “Wij voelen ons hier heel erg thuis”, vertelt Lubbersen, die op veel plekken in Hengelo al een bekend gezicht is geworden, mede doordat hij en Van Heesbeen volop de samenwerking zoeken met lokale ondernemers. “We merken echt dat als je hier investeert en meedoet in de samenleving, dat je ook kunt oogsten”, klinkt het. “Nu ook weer in de reacties die we krijgen, mensen zijn super vriendelijk.” 

De bed & breakfast begint ondertussen steeds beter te draaien. Veel gasten wandelen het Pieterpad, er is een speciale haal- en brengservice opgezet. Lubbersen en Van Heesbeen richten zich op de meerdaagse verblijven, voor minimaal twee nachten. “Dat verklaart ook waarom veel Hengeloërs nog helemaal niet wisten dat hier een bed & breakfast zat, we richten ons niet op passanten, hebben geen bord of vlag aan de straat”, vertelt Lubbersen, die zijn werk bij de bank zeker niet mist. “Wat ik nu doe, is gewoon het allerleukste. En dat in zo’n prachtig dorp. Iedere ochtend als ik weer naar buiten kijk, prijs ik mezelf gelukkig.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden