De studenten brengen weer licht in de tuin. Foto: Present Bronckhorst

De studenten brengen weer licht in de tuin. Foto: Present Bronckhorst

Studenten Graafschap College aan de slag achter de voordeur

Maatschappij

BRONCKHORST - “Ik vind het fijn dat we deze mevrouw hebben kunnen helpen”, vertelt een van de studenten van het Graafschap College, die op woensdag 15 maart in de gemeente Bronckhorst aan het werk gingen. Zij brachten letterlijk licht en ruimte in het leven van een alleenstaande mevrouw die vanwege gezondheidsklachten haar tuin niet goed kan bijhouden. 

Van februari tot en met juni vervullen 23 studenten van de opleiding Sociaal Werk van het Graafschap College via Present maatschappelijke diensttijd. In die periode gaan zij onder meer aan de slag bij mensen in een kwetsbare situatie. Zij worden hierbij begeleid door de projectcoördinatoren van Present. Op woensdag 15 maart staken zij de handen uit de mouwen op vier verschillende locaties in de Achterhoek. Een daarvan was de tuin in Bronckhorst die voor mevrouw zelf, maar ook voor de buurt geen wenselijke situatie was.
“De praktische problemen achter de voordeur stapelen zich vaak op, waardoor mensen door de bomen het bos niet meer zien. Op deze manier zien de studenten in welke situaties mensen terecht kunnen komen. Tegelijkertijd ervaren zij dat hun inzet en aandacht voor de ander een wereld van verschil kan maken”, vertelt Hilde Colenbrander, projectcoördinator Present Bronckhorst.
De vijf studenten gingen enthousiast en voortvarend aan het werk in de stralende zon. Klimop werd verwijderd en bamboe werd flink teruggesnoeid. Iedereen keek voldaan terug op een zinvolle en geslaagde middag.

Doe mee
Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je ook graag een leuke ontmoeting met kwetsbare medemensen, waarbij je hen helpt bij een klus in huis of tuin en/of een moment van aandacht biedt? Neem dan contact op met Present en wij zoeken een passende klus: hilde.colenbrander@presentbronckhorst.nl of T 06 15136687. Meer informatie over Present vind je op de website.


www.presentbronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant