Tijdens de Reewildshow Achterhoek worden de geweien van de circa duizend afgeschoten reebokken tentoongesteld. Foto: PR

Tijdens de Reewildshow Achterhoek worden de geweien van de circa duizend afgeschoten reebokken tentoongesteld. Foto: PR

54ste Reewildshow Achterhoek in Ruurlo

Maatschappij

RUURLO - Bij restaurant De Duif in Ruurlo vindt op zondag 19 maart de 54ste editie van de Reewildshow Achterhoek plaats. De show laat zien wat er het afgelopen jaar aan reewildbeheer is gepleegd in deze regio. Duidelijk wordt hoe hoog het afschot is geweest en hoeveel valwild er vorig jaar was door aanrijdingen.

Door Jan Hendriksen

De manifestatie, die duurt van 10 tot 17 uur, is niet alleen interessant voor de reewildbeheerder maar is ook een bron van kennis voor iedereen die affiniteit heeft met reeën. Sinds de oprichting van Vereniging Het Ree in 1951 heeft de kwaliteit van de reeënpopulatie voor de leden voorop gestaan. Regio Achterhoek van deze vereniging exposeert in Ruurlo in samenwerking met de achttien Wild Beheer Eenheden in de Achterhoek tijdens de show de geweien van alle naar verwachting circa duizend afgeschoten reebokken. Keurig gerangschikt krijgt iedere WBE haar presentatiepaneel.
De 54ste editie van de Achterhoekse Reewildshow wordt om 10.00 uur ‘aangeblazen’ door leden van Jachthoornblazers Vivat uit Lochem waarna voorzitter Bé Brinkman van de regio Achterhoek de show officieel zal openen. Tijdens de show is er een lezing en zijn er diverse demonstraties. De lezing wordt verzorgd door Edgar van der Grift van de Universiteit Wageningen, die om 10.30 uur vertelt over de voorlopige evaluatie van het ‘zandstrokenonderzoek’. Dat vond in de afgelopen twee jaar langs diverse provinciale wegen in de Achterhoek plaats ter vermindering van aanrijdingen met reeën.
Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er op de schietbaan van De Duif doorlopende demonstraties van jachthonden, onder leiding van Theo Cornelissen. Men mag zijn eigen jachthond meenemen en over het apporteerparcours laten lopen om kans te maken op een zak hondenvoer. Daarnaast vinden er doorlopend optredens plaats van Jachthoornblazers uit Borculo. Om 14.00 uur worden enkele jubilarissen van de Regio Achterhoek gehuldigd.

Stands
Belangstellenden kunnen rondkijken in stands van onder meer Cees Roorda (wildlife artist), warmtebeeldcamera’s, restaurant De Duif, Hesselink Koffie, Hotel Bakker, Via Via Gorssel, de Jagersvereniging, de Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer (NOJG), Jachthoornblazers Tiro, Wapenhandel Bosch, Custom Knives en Eline de Jong fotografie. Ook wordt tijdens de show een verloting gehouden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden