Het resultaat van een eerdere viering en schoenendoosactie. Foto: Maria Schotman

Het resultaat van een eerdere viering en schoenendoosactie. Foto: Maria Schotman

Schoenendoosactie Steenderen

Maatschappij

TOLDIJK/STEENDEREN - De kinderen van basisscholen De Rank in Toldijk en De Pannevogel in Steenderen zijn druk in de weer met het vullen van mooi versierde schoenendozen. Op zondag 29 januari om 9.30 uur worden alle gevulde dozen verzameld in de Sint Willibrordkerk in Steenderen waar een oecumenische gezinsdienst wordt gehouden. Het thema van de dienst is: Samen staan we sterk.

Gevulde schoenendozen
In de dozen zitten nuttige spulletjes zoals zeep, tandpasta, schriften en potloden, maar ook ‘leuke’ spullen zoals een knuffeltje en speelgoed. De dozen gaan dit jaar naar kinderen in Moldavië, Roemenië en vluchtelingenkampen in Griekenland. De actie wordt mede georganiseerd door de protestantse en katholieke kerk in Steenderen.

Oecumenische gezinsdienst: Samen staan we sterk
In de dienst wordt aan de hand van de Bijbellezing over de werken van barmhartigheid een gesprek gehouden met de kinderen om het thema uit te diepen. Dit wordt gedaan met behulp van een spel met vragen.

Ook een doos vullen?
Alle ingebrachte dozen worden via de organisatie Gain naar de plaats van bestemming gebracht.
Wie ook een doos wil vullen, heeft een actiefolder nodig. Deze is te verkrijgen bij de Coöp in Steenderen en in beide plaatselijke kerken. Downloaden vanaf de website kan ook: https://schoenendoosactie.nl/
In de folder staat precies uitgelegd hoe het werkt. Dozen kunnen voor 28 januari ook ingeleverd worden bij Marlies Groeneveld, Kastanjelaan 50, bij Maria Schut, Azaleastraat 14 of Trudi van der Weijden, Bronkhorsterweg 11.

Ouders, kinderen en alle andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om op 29 januari in de kerk aanwezig te zijn. Na afloop is er ontmoeting onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant