Rita Oldenhave zingt arm in arm met Arnold Grotenhuijs het Hengels Volkslied. Foto: Marijke Cornelis

Rita Oldenhave zingt arm in arm met Arnold Grotenhuijs het Hengels Volkslied. Foto: Marijke Cornelis

Nieuwjaarsbijeenkomst S.H.S.

Maatschappij

HENGELO - Op woensdagmiddag 18 januari hield Seniorenvereniging Hengelo – Steenderen (S.H.S.) haar Nieuwjaarsbijeenkomst met medewerking van zangeres Rita Oldenhave bij zaal De Jongens in Hengelo. Voor aanvang van deze eerste bijeenkomst van 2023 stond het bestuur bij de deur om de gasten persoonlijk welkom te heten en het beste voor het nieuwe jaar te wensen.

Na koffie of thee met een zelfgebakken kniepertje deed voorzitter Arnold Grotenhuijs een klein openingswoordje waarin hij zei dat hij de grote opkomst van deze middag zeer waardeerde. Vervolgens pakte Rita de microfoon en begon met haar uitgebreide repertoire. Arnold Grotenhuijs en zijn vrouw Gerda deden een openingsdans en al gauw volgden er meerdere mensen op de dansvloer.
In de pauze werd er een drankje geschonken en ‘lang zal ze leven’ gezongen voor jarige Gerda, die vervolgens op een lekker hapje trakteerde. Er werden lootjes verkocht voor de verloting van een aantal lekkere prijsjes.
Na de pauze ging Rita Oldenhave weer verder met haar optreden. De mensen werden uitgenodigd voor een feestelijke polonaise door de hele zaal en de muziek-quiz, waarbij de titel van het liedje en de uitvoerende artiest geraden moest worden. De quiz bestond uit 17 vragen en de winnaar was Het Bestuur. Zij hebben een doosje met Jodenkoeken gewonnen voor de eerstvolgende bestuursvergadering.
Op verzoek werd het romantische ‘Dan gaan de lichten aan’ van Arne Jansen werd door Rita Oldenhave gezongen, hierbij kwam een verliefd stel op de dansvloer en vormden de aanwezigen een kring om hen heen. Een bijzonder mooi moment voor de twee geliefden. Met ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer werd het een vrolijke boel op de dansvloer. Rita Oldenhave sloot de middag af met de vraag of iedereen die dat kon op de dansvloer wilde komen staan en meedeinen op de klanken van het prachtige Sierra Madre. Als laatste zong ze arm in arm met Arnold Grotenhuijs het Hengels Volkslied, waarna de prijsjes van de verloting uitgedeeld.
Iedereen ging met een voldaan en vrolijk gevoel huiswaarts na een een zeer geslaagde en supergezellige S.H.S.-middag

De volgende bijeenkomst is de jaarvergadering met stamppotbuffet op 15 februari 2023. Dit is alleen voor leden.
Woensdagmiddag 15 maart is er een bijeenkomst met komisch duo Turbo Toos en Super Stien. Entree voor niet-leden is 5 euro eigen bijdrage.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden