Anouk Sprey, Friso Woudstra, Patricia van der Meij, Bram Sprey en de clowns Ot, Dikkie en Soest. Foto: Gerhard Weevers
Anouk Sprey, Friso Woudstra, Patricia van der Meij, Bram Sprey en de clowns Ot, Dikkie en Soest. Foto: Gerhard Weevers

Gasten, 50 jaar Friso Woudstra actief als Architect, doneren 8820 euro

Maatschappij

Twee goede doelen verrast

Door Liesbeth Spaansen

VORDEN – Het vijftigjarig jubileum van Friso Woudstra als architect is gevierd met vele gasten. Het nieuw bouwen in diverse historiserende stijlen, is wat Woudstra al vijftig jaar doet. Om dat te vieren, alsmede ook het uitgeven van twee boeken en de opening van Hoeve Sprey door Boris van der Ham, waren redenen genoeg voor een feestelijk samenzijn op Landgoed Wientjesvoort te Vorden.

De gasten konden een vrijblijvende gift overmaken ten gunste van Hoeve Sprey of de CliniClowns.

Voor de CliniClowns werd 3530 euro gedoneerd. Clowns Ot, Dikkie en Soest, waren blij verrast door dit mooie bedrag. Al vele jaren zorgen CliniClowns voor afleiding en plezier voor kinderen in moeilijke situaties. Zij richten zich op de mens achter een patiënt, zorgen voor een glimlach en leiden af van de zorgen in zieken- of verzorgingshuis. Tevens verzorgen zij al tien jaar lang wekelijks uitzendingen vanaf hun locatie op Landgoed De Wientjesvoort.

Voor Hoeve Sprey, gerealiseerd door Bram en Anouk Sprey die ook naast de zorghoeve wonen, op landgoed De Wientjesvoort, het eigen terrein van Friso Woudstra, werd zelfs 5290 euro gedoneerd. Bram en Anouk Sprey beheren de woonlocatie met 24-uurszorg voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, die op het jubileumfeest officieel werd geopend door Boris van der Ham. Zij hadden de wens voor een hele grote picknicktafel in de tuin. Dat is gelukt en de bewoners maken daar veel gebruik van in hun vrije tijd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden