Monique en Art Schieman en burgemeester Marianne Besselink in Zeist, waar de koninklijke onderscheiding werd uitgereikt. Eigen foto
Monique en Art Schieman en burgemeester Marianne Besselink in Zeist, waar de koninklijke onderscheiding werd uitgereikt. Eigen foto

Monique en Art Schieman ontvangen Ridderorde van Oranje-Nassau

Maatschappij

HENGELO/ZEIST - Op 27 november ontvingen Monique (73 jaar) en Art Schieman (76 jaar) uit Hengelo een koninklijke onderscheiding. Beiden werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Marianne Besselink, tijdens een speciale vrijwilligersbijeenkomst ter gelegenheid van onder meer het 25-jarig jubileum van Stichting l’Accolade in Zeist.

Stichting L’Accolade
Monique Schieman had een droom, die in 1996 met ondersteuning van partner Art, eindelijk concreet vorm kreeg. De droom: mensen met een beperking een zorgeloze vakantie bezorgen. Begin 1997 wordt daartoe Stichting L’Accolade opgericht, vanuit de overtuiging dat iemand met een lichamelijke uitdaging het recht heeft op een echte vakantie. Samen met het gezin, partner of vrienden. Een plek waar unieke momenten worden gecreëerd, vanwege de onbaatzuchtige omgang met elkaar. Tussen rolstoelende en niet-rolstoelende mensen, het gezin, geliefden én vrijwilligers.

De heer en mevrouw Schieman hebben zich met veel toewijding en op bijzondere wijze voor l‘Accolade ingezet. Dankzij hen hebben al vele vakantiegasten met een beperking samen met hun familie kunnen genieten van een onbezorgde, onvergetelijke vakantie op Ile d’Oleron in Frankrijk. De verwezenlijking van de droom van de heer en mevrouw Schieman, die 25 jaar geleden startte met de oprichting van de stichting en vervolgens met de koop van een vakantiepark, is werkelijkheid geworden met doorzettingsvermogen, passie en veel (ver)bouwen. Na een grondige renovatie en diverse bouwwerkzaamheden van het park begon het ontvangen van de vakantiegasten. Het gastheerschap en de gepaste persoonlijke inleving richting de vakantiegangers van l’Accolade is van zeer grote betekenis en heeft geleid tot deze twee welverdiende koninklijke onderscheidingen!

Vredesvlam Hengelo
Naast het verwezenlijken van haar levenswerk voor de stichting is mevrouw Schieman nauw betrokken bij het project ‘Vredesvlam’. Sinds 2017 brandt de Vredesvlam in Hengelo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant