Generale repetitie voor het benefietconcert voor Oekraïne. Foto: Hans Moor

Generale repetitie voor het benefietconcert voor Oekraïne. Foto: Hans Moor

Benefietconcert voor Oekraïne

Maatschappij

VORDEN - Zondag 25 september is er een benefietconcert voor Oekraïne om 16.00 uur in de Christus Koningkerk.

Het benefietconcert voor Oekraïne is een initiatief van de Werkgroep De Passie: Wil Matti, Frank Sterenborg en Margriet te Morsche. Met medewerking van Het Passiekoor, de solisten Ellis Newman, Henri ter Braak, Herald Orriëns en Johnny Bomers. De bandleden Eelco Schuil, Hilde Wijlens, René Ooijman, Erik Leferink en Erwin Heinen en het concert staat onder leiding van dirigent Frank Sterenborg.

De opbrengst van dit benefietconcert zal in zijn geheel bestemd worden om de vele vluchtelingen in de stad Sighet en omgeving, grenzend aan Oekraïne, te helpen. In Sighet hebben de kerken in samenwerking met hulporganisatie Caritas een opvangcentrum ingericht voor vluchtelingen. Vandaaruit worden ook transporten georganiseerd met medische hulpgoederen en voedsel naar plaatsen in Oekraïne waar de nood groot is. De hulporganisatie Werkgroep Partner Gemeente Oost-Europa (WPO) zal daarvoor zorgdragen. 

Het Passiekoor zal liederen zingen. De solisten zingen ook allen een eigen gekozen nummer. Naast liederen zullen er ook verhalen uit Oekraïne gedeeld worden. Het concert is gratis, iedereen doet belangeloos mee. Na afloop zal er een collecte zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden