Het bestuur van Oranjecomité Vierakker-Wichmond (achter v.l.n.r.) Janita Haverkamp, Niels Attema, Judith Minderman, Annet Heuvelink, Paul Harmelink en (voor v.l.n.r) Henk Huurnink, Gerrit Borgman, Jantine van den Berg. Foto: PR
Het bestuur van Oranjecomité Vierakker-Wichmond (achter v.l.n.r.) Janita Haverkamp, Niels Attema, Judith Minderman, Annet Heuvelink, Paul Harmelink en (voor v.l.n.r) Henk Huurnink, Gerrit Borgman, Jantine van den Berg. Foto: PR

Vierakker-Wichmond klaar voor bomvol feestweekprogramma

Maatschappij

VIERAKKER/WICHMOND - Het Oranjecomité is er helemaal klaar voor en Vierakker en Wichmond ook: een Feestweek als vanouds. Een bomvol programma met een tweetal nieuwe activiteiten: Fiets ‘m Dr in en Magic Dinner. De Feestweek Vierakker-Wichmond belooft dit jaar dan ook weer voor veel gezelligheid maar vooral ook verbinding te zorgen.

Het begint op vrijdag 19 augustus met het traditionele vogelschieten en vogelknuppelen. Dit keer bij Grand Café Bij Ludger. De huidige koning, Rick Abbink, is sinds 2019 koning van Vierakker-Wichmond geweest en zal dan met weemoed afscheid moeten nemen van zijn langdurige koningschap. Het vogelschieten en vogelknuppelen beginnen om 19.00 uur.
Daarna zal op zondag 21 augustus om 10.00 uur de openluchtdienst plaatsvinden bij de Protestantse Kerk in Wichmond gevolgd door de oriënteringsrit per fiets. De Fietscommissie van het Oranjecomité heeft weer een leuke tocht uitgezet vol puzzels, instinkers en vooral ook gezelligheid. Vanaf 12.30 uur kan er gestart worden bij Grand Café Bij Ludger. De week daarna staat de feesttent op het terrein aan de Lindeselaak. Daar vinden op vrijdag 26 augustus vanaf 14.00 uur de kinderspelen plaats, gevolgd door de volksspelen met onder meer dogcarrijden en diverse leuke andere spelletjes.

Magic Dinner met Nederlands kampioen Street Magic
Ter overbrugging van de tijd tussen de volksspelen en de feestavond is er dit jaar een smakelijk maar vooral ook verrassend diner vol ‘ooh’s’ en ‘aah’s’. De organisatoren van de feestweek hebben Jack Tucker Close Up Magic, Nederlands Kampioen Street Magic, gevraagd om voor vermaak aan tafel te zorgen. Gedurende deze smaakvolle avond worden bezoekers dan ook van begin tot eind vermaakt. De vaste cateraar van het Oranjefeest, firma Deckert uit Zelhem, zorgt voor een heerlijk buffet. Voor het Magic Dinner zijn nog kaarten te koop bij Bakkerij Besselink in Wichmond. Ze kosten 27,50 euro per stuk maar daar is de entree voor de feestavond bij inbegrepen. Vanaf 21.00 uur is het vervolgens groot feest in de tent waar de band New Leaf voor een gezellige en muzikale avond zorgt.

Fiets ‘m dr in!
Enkele jaren geleden vroeg het bestuur van Oranjecomité Vierakker-Wichmond via Facebook de inwoners van Vierakker en Wichmond welke activiteit ze leuk zouden vinden als eenmalige aanvulling op de Feestweek. Uit de poll kwam ‘Fiets ‘m dr in’ als duidelijke winnaar naar voren en die wens gaat nu in vervulling. Er hebben zich twintig teams van drie personen aangemeld die deelnemen in een knotsgekke race op de fiets die zowel binnen als buiten de tent plaatsvindt. Het spektakel begint zaterdag 27 augustus om 14.00 uur en iedereen wordt aangeraden om dit spektakel te komen bekijken. ’s Avonds is er vanaf 21.00 uur wederom groot feest met de band Fantix en de lokaal bekende dj Titom.

Grote en kleine optocht
De Feestweek wordt zondag 28 augustus om 14.00 uur afgesloten met een grote optocht. Al vele maanden zijn heel wat straten en buurtschappen druk om de mooiste wagens te maken. Dit jaar nemen tien wagenbouwgroepen en één loopgroep deel aan de optocht. Ook zal de kinderoptocht als ‘grootste, kleine optocht’ weer een vrolijk spektakel worden, waarin veel kinderen fietsen, skelters en wagentjes prachtig versierd hebben. Na de optocht vindt in de feesttent de prijsuitreiking plaats en waarna het nog heel gezellig gaat worden met de Millenium Showband, aanvang 15.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden