Tom Blankvoort (bedrijfsleider Jumbo Hollak) ondersteunt de doneeractie. Foto: Harrie Reulink
Tom Blankvoort (bedrijfsleider Jumbo Hollak) ondersteunt de doneeractie. Foto: Harrie Reulink

Jumbo Hollak steunt inzamelingsactie voor voedselbank

Maatschappij

BRONCKHORST/DOETINCHEM - JUMBO Nederland is al jaren trouwe partner van Voedselbanken Nederland en doneert jaarlijks meer dan 1,5 miljoen producten via hun distributiecentra en toeleveranciers. In de periode van 22 tot 28 juni start een landelijke doneeractie waaraan meer dan 385 JUMBO winkels meedoen. Ook JUMBO Hollak, gevestigd aan de Bergstraat 1 te Zelhem, draagt hier haar steentje aan bij. 

De actie is tweeledig opgezet. Enerzijds zal er gedurende deze periode een stand van Voedselbanken Nederland aanwezig zijn waarop de producten, waar het meeste behoefte aan is, opvallend worden gepresenteerd. Zodoende kunnen klanten zien waar behoefte aan is en deze producten aanschaffen en doneren tijdens het boodschappen doen. Daarnaast zullen er op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni vrijwilligers van de Voedselbank aanwezig zijn om, bij de ingang van de supermarkt, de klanten te voorzien van flyers waarop deze producten vermeld staan. Dit om klanten te verwelkomen en uit te nodigen om de benodigde producten te kopen en na betaling in te leveren bij de vrijwilligers.
Een welkome actie die hard nodig is gezien de sterk stijgende prijzen. Prijsstijgingen voor energie, brandstof en producten raken ons allemaal, maar de mensen met de kleinste beurs het hardst. JUMBO en Voedselbanken Nederland werken daarom in deze weken samen om extra in te zamelen voor deze gezinnen.

Oproep tot donatie
De tijden dat de Voedselbank eenvoudig aan voldoende producten kon komen, zijn voorbij. In Nederland stijgt het aantal gezinnen dat een beroep moet doen op de ondersteuning van de Voedselbanken Nederland nog altijd. Daarom wordt, in deze tijden van toenemend individualisme, oorlog en algehele verruwing gevraagd een stukje solidariteit en naoberschap te tonen om samen de gezinnen te kunnen (blijven) steunen die dit het hardste nodig hebben. Een kleine bijdrage maakt al een groot verschil! Onze dank is groot!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden