Filmzaal van de bibliotheek in Hengelo. Foto: Luuk Stam
Filmzaal van de bibliotheek in Hengelo. Foto: Luuk Stam

Filmavond Bibliotheek Hengelo

Maatschappij

HENGELO – Donderdag 19 mei is de volgende filmavond in bibliotheek Hengelo aan de Sterrenweg 10. De vrienden van de bibliotheek Hengelo organiseren de prachtige filmvertoning: Herself, onder regie van Phyllida Lloyd. Aanvang 19.30 uur.

Herself is een Brits-Iers drama over de jonge moeder Sandra (Clare Dunne) die met haar dochters ontsnapt uit een gewelddadige relatie. Ze komt in het sociale huurtraject terecht maar door de schaarste op de huizenmarkt is ze voorlopig dakloos en genoodzaakt om op een hotelkamer te kamperen. Vastbesloten om haar dochters een fijn huis en een beter bestaan te bieden, zet Sandra haar zinnen op het bouwen van een eigen tiny house. Door een gul aanbod van de vrouw waarvoor ze schoonmaakt, een gepensioneerd arts (Harriet Walter), heeft haar droom een kans van slagen. Zonder enige ervaring maar met een bijzonder clubje vrienden begint ze aan het avontuur.

Kaartjes voor de film zijn vooraf voor 6 euro te koop in Bibliotheek Hengelo of op de avond zelf bij de kassa. Vrienden van Bibliotheek Hengelo betalen 4 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden