Vlak voor vertrek van de laatste oecumenische motortoertocht in 2019. Foto: PR
Vlak voor vertrek van de laatste oecumenische motortoertocht in 2019. Foto: PR

Oecumenische motortoer op tweede pinksterdag

Maatschappij

HENGELO - De gezamenlijke kerken van Hengelo pakken na twee jaar een mooie traditie weer op. Op tweede pinksterdag, 6 juni, houden zij een oecumenische motortoer.

Deze traditie vanuit de Raad van Kerken stamt al uit 2009. Het concept: lekker toeren met passende bestemming, oecumenische ontmoetingen en bijdragen aan een goed doel om ook anderen in het plezier te laten delen. De start is om half tien ’s ochtends bij de Willibrorduskerk (Spalstraat 38), nadat de rijders vanaf negen uur eerst een kopje koffie hebben weggewerkt.
De route voert door het rivierengebied naar de Utrechtse Heuvelrug, waar in Driebergen de Petrusbandenkerk wordt bezocht voor een rondleiding. Dit Rijksmonument is een van de kerken waar kunstenaars exposeren in het kader van Feest van de Geest, een ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren en architectuur van kerkgebouwen. De Petrusbandenkerk is een van de kerken van de parochie Sint Maarten, waar oud-Hengeloër Johan Rutger priester is. Er staat een ontmoeting met hem op het programma.
Het tweede deel van de route voert over de Veluwe terug naar Hengelo. Een mooie en gevarieerde rit door prachtige natuur. Om mee te doen met deze motortoerrit, als rijder of als passagier, is een berichtje aan Chris Peelen (tel. 0575-462799/e-mail cpeelen@live.nl) of Gerry Spekkink (tel. 0575-461146/e-mail spekkinkgerry@gmail.com) voldoende. Kosten bij inschrijving: 12,50 euro. Hiervoor krijgen de deelnemers een mooie motortocht, koffie en een lunch in Driebergen. De meeropbrengst komt ten goede aan ;’Puur Natuur’ van de Stichting Philadelphia. Zo genieten ook anderen mee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden