Het verzamelen, sorteren en inrichten is klaar. Hennie Neuteboom-Leijdekker (op de foto) en haar dochter Esther Franssen openen de deuren van van de ideële kringloop De Ark. Foto: Alice Rouwhorst

Het verzamelen, sorteren en inrichten is klaar. Hennie Neuteboom-Leijdekker (op de foto) en haar dochter Esther Franssen openen de deuren van van de ideële kringloop De Ark. Foto: Alice Rouwhorst

Snuffelen bij Kringloop De Ark

Maatschappij

STEENDEREN – Vanaf Koningsdag is Steenderen een zaak rijker. Op deze landelijke feestdag opent Kringloop De Ark aan het Muldershof 8 in Steenderen officieel zijn deuren.

Door Alice Rouwhorst

Waar een paar jaar geleden nog broden werden gebakken en verkocht bij de Echte Bakker Koenen aan Muldershof 8 staan nu kasten met heel veel mooie tweedehands spullen. Trotse en enthousiaste moeder Hennie Neuteboom-Leijdekker en dochter Esther Franssen runnen samen de ideële kringloop De Ark. Op 27 april aanstaande, Koningsdag, openen ze om 10.00 uur de deuren van hun zaak. Kinderen mogen op deze dag gratis een cadeau grabbelen in de grabbelton, een partijtje sjoelen op één van de twee sjoelbakken of een balletje stoten op een klein biljart. Vrijdag 29 april is de winkel ook geopend en vanaf mei ontvangen Hennie, Esther en vrijwilligers u hartelijk elke donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 11.00 tot 17.00 uur. Voor alleen een gezellig praatje is de deur op deze dagen ook geopend.

Geen verspilling
“Mijn hele leven leef ik al met het motto: ‘Verspilling is jammer’. Het leven is een kringloop. Zo moet dat ook zijn voor spullen. Wat de één niet meer nodig heeft, kan de ander nog goed gebruiken. Als je daarmee ook nog mensen met een klein budget helpt, is dat helemaal fijn”, zegt Hennie vriendelijk. Sinds 2019 is deze gedreven vrouw neergestreken in Steenderen. Haar christelijke achtergrond bracht haar voor cursussen in Baak bij Ellel Ministries en daarmee in deze buurt van de Achterhoek. “De rust, de ruimte. Het sprak me erg aan. Na het overlijden van mijn man heb ik na wat wikken en wegen de knoop doorgehakt om te verhuizen. De kinderen waren allemaal het huis uit, daarvoor hoefde ik niet te blijven. Ik heb mijn woning in de stad in het westen verkocht en dit ruime pand hier gekocht. Ik heb een groot gezin, daar heb ik hier voldoende plaats voor als ze komen. De ruimte van de winkel en de bakkerij lenen zich uitstekend voor een kringloopwinkel, die hier nog niet is. De naam De Ark, verwijst naar De Ark van Noach, die hoop en redding biedt, een plek om te schuilen en een nieuwe kans geeft.”

Inbrengen en uitstallen
De afgelopen tijd hebben moeder en dochter spullen ingezameld en met hulp van vrienden staan deze nu netjes in de verschillende ruimten. Kringloop De Ark heeft mooie en bruikbare spullen die goed zijn voor een tweede leven. De winkel staat vol met speelgoed, knuffels, boeken, glaswerk, woonaccessoires, huishoudelijke artikelen, serviesgoed en nog veel meer. Genoeg om even heerlijk rond te snuffelen. Aangezien er elke week nieuwe gebruikte spullen gebracht kunnen worden, loont het de moeite om geregeld even binnen te komen kijken. Alles mag weg voor een klein prijsje en moet via contante betaling afgerekend worden, aangezien De Ark geen pin heeft. Meubels en kleding behoren niet tot het assortiment. Inbrengen van spullen kan na een telefonische afspraak of op de openingsdagen. Hennie en Esther hebben een paar vrijwilligers gevonden, die graag bijspringen als dat nodig is. “Mocht iemand dit ook leuk lijken, dan kan diegene contact met mij opnemen.”

Bad Ess Bricks
Een speciale afdeling in de winkel is de in- en verkoopafdeling van tweedehands Lego, Bad Ess Bricks van dochter Esther. Naast complete items kun je hier losse legobouwstenen kopen. Handig als je een klein onderdeeltje mist en daardoor niet meer verder kunt bouwen.

Opbrengst naar een goed doel
Een deel van de opbrengst van de verkoop van de kringloopwinkel schenkt Hennie aan het goede doel, Stichting Purple. Deze stichting investeert in kansarme vrouwen in India en geeft hen de kans een eigen onderneming te starten, waarmee ze voldoende inkomen genereren om in hun eigen levensonderhoud en dat van hun gezin te voorzien. Hiermee draagt Purple bij aan een kansrijke toekomst voor deze vrouwen en hun kinderen.


06-33175650

www.kringloopdeark.nl

www.badessbricks.nl

Voor de één niet meer nodig, voor de ander nog zeker bruikbaar. Voldoende waar bij kringloop De Ark om tussen te snuffelen op zoek naar die ene vondst. Foto: Alice Rouwhorst
Tweede hands lego, complete sets of losse stukjes zijn verkrijgbaar bij kringloop De Ark. Foto: Alice Rouwhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden