Leden van de Lionsclub gaat weer aan de deur tulpen verkopen. Foto: Lionsclub Bronckhorst
Leden van de Lionsclub gaat weer aan de deur tulpen verkopen. Foto: Lionsclub Bronckhorst

Lionsclub Bronckhorst brengt voorjaar thuis

Maatschappij

Wie tulpen koopt, heeft zelf wat moois en doet wat moois voor een ander

BRONCKHORST/ZELHEM - Tulpen het voorjaar in huis laten brengen én tegelijkertijd goede doelen ondersteunen. Niet in de laatste plaats voor deze goede doelen is Lionsclub Bronckhorst blij dat de huidige omstandigheden het weer mogelijk maken als vanouds de tulpenactie te kunnen organiseren. Vanaf zaterdag 12 maart tot en met zaterdag 9 april gaan de clubleden de huizen langs in de grote(re) kernen van Bronckhorst om bossen verse tulpen aan de deur te verkopen. De actie begint dit jaar in Zelhem op 12 maart.

De Lions bieden een gevarieerd aanbod tulpen in diverse soorten en kleuren. De bloemen blijven lang goed want ze worden ’s morgens vers gehaald bij Tulpenkwekerij IJsseltulp in Empe. Dankzij hun welwillende medewerking is de opbrengst voor de goede doelen optimaal. 

Dat is belangrijk, want het doel is zoveel mogelijk geld op te halen, voor onder andere het lokale doel Stichting Present Bronckhorst. Zij zet zich in voor de kwaliteit van een samenleving door om te zien naar de zwakkeren en daar iets voor te betekenen. Present brengt mensen die willen geven in contact met mensen die hulp goed kunnen gebruiken en bouwen zo mee aan een leefbare Achterhoek. Authentiek Noaberschap in een nieuwe, eigentijdse jas. Een hartverwarmend project dicht bij huis. 

Daarnaast heeft Lionsclub Bronckhorst ook nog een regionaal/gemeentelijk doel waarvoor geld wordt ingezameld. Dit jaar is dat Stichting Radio Ideaal. Deze lokale radiozender bestaat al dertig jaar. Ongeveer zeventig vrijwilligers zijn elke week aan het werk. Ideaal zendt uit in de gemeente Bronckhorst en sinds kort ook in Lochem en spreekt nu van de omroep van de Achterhoek.

Het internationale doel is dit jaar de Nederlandse Stichting Ben Heart Foundation. De stichting biedt hulp aan de armlastige en hulpbehoevende bevolking van Indonesië, door ondersteunen van kleinschalige projecten op onder andere Bali, zoals huisvesting of renovatie van huizen, basisvoorzieningen, medische zorg en scholing en muziekoptredens voor kinderen.

Start in Zelhem 12 maart
De tulpenverkopers beginnen op zaterdag 12 maart in Zelhem, 19 maart zijn zij in Hummelo, Keppel en Drempt, 26 maart in Vorden en Kranenburg, 2 april in Hengelo en 9 april in Steenderen, Baak en Toldijk. Bij de verkoop van de tulpen krijgt Lionsclub Bronckhorst ook dit jaar weer hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek.

Daarnaast verkopen de Lions leden bossen tulpen op de wekelijkse vrijdagmiddagmarkt op 11 maart in Hengelo en 18 maart in Zelhem. Ook deze opbrengsten uiteraard volledig ten bate van de goede doelen. 

Het motto van de Lions is ‘We Serve’, ‘Wij dienen’ en de Bronckhorster Lionsclub wil hiermee een actieve en positieve bijdrage leveren aan de (Bronckhorster) samenleving. De Lions werken samen op vriendschappelijke basis en maken deel uit van de wereldwijde associatie Lions Clubs International, die al meer dan honderd jaar bestaat. Ook belangstelling voor wat u als Lions lid voor uw omgeving kan betekenen? Kijk eens op de site van de club. Zij staat altijd open voor nieuwe leden!


bronckhorst.lions.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant