Edwin Tiggeloven. Foto: Liesbeth Spaansen
Edwin Tiggeloven. Foto: Liesbeth Spaansen

Edwin Tiggeloven: meedenker over fusie

Economie

Bedrijvenkring BKB/IKZ start 1 januari 2024

Door Liesbeth Spaansen

BRONCKHORST/ZELHEM – “Bij gemeentelijke overleggen zaten vertegenwoordigers van de Industriekring Zelhem (IKZ) naast die van de Bedrijven Kring Bronckhorst (BKB) en onze activiteitencommissies organiseerden dezelfde activiteiten.” Edwin Tiggeloven zag het van nabij gebeuren, als lid van de beide kringen. “De BKB behartigt de belangen van de bedrijven in de gemeente Bronckhorst, de IKZ doet dit voor bedrijven in de voormalige gemeente Zelhem.” Daarnaast is er de Steenderense Ondernemersvereniging (De-SOV) voor bedrijven in Steenderen en omstreken. “Het heeft allemaal te maken met de historische oorsprong, de oude gemeentegrenzen.”

Edwin Tiggeloven heeft in Zelhem een adviesbureau in risicobeheersing en verzekeringen, Fidon. De in Lichtenvoorde geboren en getogen Edwin, waaierde vanwege studie uit richting Zuid-Nederland, woonde in Wehl en streek tot slot neer in de Heidenhoek bij Zelhem. “Ik werkte na mijn studie in de agrarische sector in de voedingsindustrie, maar ging daarna naar een metaalbedrijf.”

De laatste 23 jaar zit Edwin in de verzekeringen. “Mijn bedrijf groeide hard, ik had klanten verspreid over Oost-, Midden- en Zuid-Nederland. Ik zat veel op de weg. Toen ik me daar niet meer prettig bij voelde, heb ik de stap gezet om me meer te gaan richten op de Achterhoek. Ik regel alles omtrent verzekeringen die ervoor zorgen dat met name industriële bedrijven, groothandels en toeleveranciers van bijvoorbeeld ziekenhuizen, metaal-, auto- en installatiebedrijven, bij calamiteiten door kunnen. Als je geluk hebt, heb je mij nooit nodig.” Personeelsleden en goodwill zijn toen bijna allemaal meegegaan naar andere werkgevers. “Nu heb ik een vaste medewerker en een extern bedrijf dat paraat staat voor klanten als back-up bij calamiteiten. Daar voel ik me goed bij. Het geeft klanten de gevraagde zekerheid.”

Edwin Tiggeloven is al jaren lid van BKB én IKZ en was bestuurslid van B&OZ. “Ik wilde bedrijven en de mensen leren kennen. Je kunt elkaar wat vragen, opzoeken, iets gunnen. Ik ben wel van het samenwerken, je benut elkaars sterke kanten als vereniging maar ook de leden onderling. Kennis is macht, maar kennissen is meer macht.”

Samen met Arno Gesing zit hij in de activiteitencommissie van IKZ. “We vonden dat het efficiënter moest kunnen en zijn langzaamaan begonnen met het organiseren van gezamenlijke activiteiten, zoals het Running Dinner. Bleven alleen de Algemene Ledenvergadering met stemmen over,” vertelt Edwin. “Men was met name huiverig voor het onbekende, maar je moet uitgaan van elkaars kracht.”

Neem bijvoorbeeld de industrieterreinen. Het daadwerkelijk ontwikkelen van industriegronden gaat niet zo snel. “Maar op 20 september is er overleg, een ‘Prinsjesdaglezing’ bij en door Alfa Accountants in Zelhem voor zowel de leden van IKZ als BKB. Wethouder Antoon Peppelman is daarbij aanwezig met de laatste informatie over uitbreiding van industriegronden in de gemeente Bronckhorst. Dus dat is wel nieuws!”

Uiteindelijk, na overleg van de besturen, werden de leden gevraagd hoe zij tegenover een fusie zouden staan. “De meesten waren positief. De eerste bijeenkomst, de zomerborrel, was al heel gezellig. De klik tussen de leden is er.” Nu worden statuten naast elkaar gelegd en publicaties voorbereid. “Binnenkort gaat Hennie Hebbink, die onlangs na vele jaren afscheid nam, de secretariaatstaken overdragen aan Carla Niezen van IKZelhem. De bedoeling is om de nieuwe bedrijvenkring op 1 januari 2024 een feit te laten zijn. Onze belangen overlappen grotendeels en samen staan we sterker. We kunnen samen elkaars kwaliteiten benutten.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden